Ankaralıları öldürsen gülmez

Ankaralılar'ı öldürsen gülmez

Yönetmen Yüksel Aksu, Başkent seyircisinin kendisini çok şaşırttığını belirterek, “Normalde öldürsen gülmezler” dedi.

ANKARA Gezici Festival’in açılış filmi olan “Entelköy Efeköy’e Karşı”nın gala gecesine katılan Yüksel Aksu, yönetmenliğini yaptığı filmin öyküsünü Ankara Hürriyet ile paylaştı.

Aksu, filmin gösteriminden sonra yaptığı konuşmada, Dondurmam Gaymak filmiyle Entelköy Efeköy’e Karşı filminin iki kardeş olduğunu, birbirine benzediğini anlattı. Filmin ön gösteriminde Başkent seyircisinin kendisini çok şaşırttığını belirten Aksu, “Normalde öldürsen gülmezler, kolay kolay da ağlamazlar, kendilerini tutarlar. Açıkçası, Egelilerden çok güldüler, çok kahkaha attılar. Ben de çok sevindimv buna. Özlemiştim” diye konuştu.

Komiklik değil komedi

Aksu, “Dondurmam Gaymak çocukluğumdu, bu film de gençliğimdir” diye ifade ettiği filminin hikâyesini şu şekilde anlattı:

“Yaşadığım bölgede 90’lı yıllarda termik santral yapılıyordu. O zamanlar biz de protestolara gidiyorduk. Karşılaştığımız komik olaylar, zihniyet ve hayata bakış açısı farklılıkları üzerinden bu filmi komedileştirdik. En büyük derdim, şu anda acılı günlerimizde toplumu güldürmeyi arzu ettim. Biz Nasrettin Hoca’nın torunlarıyız, güldürürken düşündürürüz. Biz komiklik değil, komedi yapma derdindeyiz. Termik santral konusunu aksiyon öğesine dönüştürerek demek istediğim, bizde saklı olan doğa sevgisini, beraber yaşama arzusunu ve hoşgörüyü ortaya çıkarmaktır. Zaten filmde de Mevlana’dan alıntı yaparak belirtiyorum, ‘Ne olursan ol, gel’ diyorum. Benim derdim birlikte gülerek, türkü söyleyebilmekti. Umarım başarmışımdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler