Ankara’yı kana bulayanlardan biri açıklandı

Ankara’yı kana bulayanlardan biri açıklandı

Ankara'yı kana bulayan canlı bombalardan birinin Yunus Emre Alagöz olduğu kesinleşti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara’da 102 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamaya ilişkin bir açıklama yaparak, canlı bombalardan birinin Suruç saldırısını gerçekleştiren Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz olduğunu, diğer saldırganın kimliğinin belirlenmesi çalışmalarının ise devam ettiğini duyurdu. Açıklamada, yapılan operasyonlarda bir çok patlayıcı madde bulunmasının yanı sıra 10 adet de intihar yeleğinin ele geçirilerek olası yeni saldırıların engellendiği belirtildi.

Bazı gazetelerde çıkan haberler nedeniyle 9 şüphelinin de kaçtığı kaydedilen açıklamada, “En kısa zamanda kaçan şüphelilerin de yakalanması suretiyle elde edilecek yeni bilgi ve belgeler ışığında eylemin diğer planlayıcılarına da ulaşılacaktır” denildi. Açıklamada, yayın yasağının kaldırıldığı da vurgulandı.

GÜNEY SINIRIMIZDAN GELDİLER
Ankara Başsavcılığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

”Ankara Garı civarında meydana gelen eyleme dair bazı twitter içerikleri ile ilgili olarak 4 kişi hakkında gözaltı işlemleri uygulanmış, bu kişilerden 3′ü Başsavcılığımızca serbest bırakılmış, 1′i hakkında talebimiz üzerine mahkemece yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol kararı verilmiştir. Söz konusu canlı bomba eylemini gerçekleştiren kişilerden birinin Yunus Emre Alagöz isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Diğer canlı bomba eylemcisinin fotoğrafla teşhisi yapılmış olup, açık kimliğinin belirlenmesi için çalışmalar devam etmektedir. Bu kişinin eylemi gerçekleştirmek üzere, güney sınırlarımıza komşu bir ülkeden geldiği tespit edilmiştir. İki canlı bomba eylemcisine yardım ettikleri ve bu eyleme katıldıkları düşünülen toplam 20 şüpheli hakkında adli işlem başlatılmış olup, bunlardan 11′i gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan 11 şüpheliden 4′ü Başsavcılığımızca serbest bırakılmış, 6 şüpheli tutuklanma talebi ile 1 şüpheli de adli kontrol talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden 4′ü tutuklanmış, 3′ü hakkında adli kontrol kararı verilmiştir.

HABER YAPILDI 9 KİŞİ KAÇTI
Şüphelilerin yerlerinin tespit edilip, yapılacak operasyonlarla gözaltına alınma işlemlerinin gerçekleştirilmesine çaba gösterildiği sırada, bazı basın yayın organları sorumsuzca davranarak, bir kısım şüphelilerin ad ve soyadlarının baş harflerini yazmak suretiyle haber yapmaları neticesinde, bombalama eylemi ile kuvvetli irtibatları olduğu düşünülen 9 kişinin kaçmasına sebep olmuşlardır. Kaçan kişiler hakkında Sulh Ceza Hakimliğinden “Yoklukta Tutuklama kararı” alınmıştır.

HÜCRE EVLERİ BOMBA DEPOSU ÇIKTI
Açıklamada, yakalanan şüphelilerin Gaziantep ilindeki evlerinde, iş yerlerinde, araçlarında, depo olarak kullandıkları alanlarda ve hücre evi olarak kullandıkları evde yapılan aramalarda, 2500 kilo amonyum nitrat, 25 el bombası, 10 paket kimyasal patlayıcı, 10 intihar yeleği, 6 kaleşnikof, 4 bine yakın tabanca mermisi, 15 kilo demir bilye, Ankara’daki patlamada kullanılan fünye ile aynı özellikte el bombası fünyesi ve 60 kilo TNT ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, Ankara’daki patlama olayında kullanılan Ford Focus marka aracın da bulunduğu kaydedildi.

SORUŞTURMA AKAMETE UĞRADI
Ele geçirilen malzemeler ile olası yeni eylemlerin de engellendiğinin düşünüldüğü ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

“Olayı gerçekleştiren terör örgütü ile bu olayın gerçekleşmesinde bağı ve katkısı olabileceği düşünülen diğer terör örgütleri hakkında soruşturma derinleştirilerek sürdürülmektedir. Başsavcılığımızca yürütülen sürecin en kritik anlarında bazı basın yayın organlarının yaptıkları sorumsuz yayıncılık anlayışı sebebi ile soruşturmamız bir miktar akamete uğramış ise de; en kısa zamanda kaçan şüphelilerin de yakalanması suretiyle elde edilecek yeni bilgi ve belgeler ışığında eylemin diğer planlayıcılarına da ulaşılacaktır. Başsavcılığımızın talebi üzerine Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla yayın yasağı bugün itibari ile kaldırılmıştır. Bu vesileyle devamı süresince yayın yasağı kararına saygı gösterip, sorumlu yayıncılık örneği sergileyen diğer basın yayın organlarına da özellikle teşekkürlerimizi sunarız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler