Anlasaydın şehir büyürdü (!)

"Anlasaydın şehir büyürdü" (!)

Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'nun kalp krizi geçirdiği yemekte Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile Belediye Başkanı krizi de yaşanmış

Çankırı'da gerçekleştirilen son KUZKA toplantısının ardından Hacıali tesislerinde yenilen yemekte Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'nun geçirdiği kalp krizi sonrası ölümün eşiğinden dönerek halen Ankara - İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakımda tedavi altında bulunduğu hepinizce malum.

Yaşanan üzücü olay henüz sıcaklığını korurken, Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgiler, Vali Vahdettin Özcan'ın da bulunduğu Hacıali tesislerinde yenilen yemekte Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten arasında yaşanan krizi gün yüzüne çıkardı.
 
ÇELİKTEN SÖZ ALIYOR VE...
KUZKA toplantısı sonrası katılımcılara verilen yemekte ev sahibi Vali Vahdettin Özcan misafirleriyle günün değerlendirmesini yaparken Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten söz alıyor ve "Gündemi tamamladık. Burada üç ilin elit yöneticileri olarak bulunuyoruz. Valilerimiz, belediye başkanlarımız, ticaret odası başkanlarımız ve il genel meclisi başkanlarımız mevcut. Bilindiği gibi Çankırı bundan önce 4. Teşvik bölgesindeydi. Son açıklanan pakette 5. bölgede yer aldı. Mardin ve Diyarbakır ile kıyaslandığında Çankırı çok mu ileride ki, onlar 6. bölgede biz 5. bölgedeyiz? Güneydoğuda ekonominin büyük bir bölümü kayıt dışı! Orada ekonomide dönen para kayıt altına alınmış olsa o iller ikinci üçüncü bölgelerde yer alır. Çankırı sondan bir yukarıya geçmişse şehir ekonomisi ilerlemiştir demektir! Burada sormak lazım; Çankırı'nın neyi değişti? Hangi ekonomik rakamlar ilerledi de biz 5'inci bölgede yeraldık?" diyerek sözünü tamamladığında o ana kadar yüzünü asarak konuşmayı dinleyen Belediye Başkanı İrfan Dinç "Bugüne kadar yaptığın açıklamalarla seni anlayamamıştım! Bugün de anlayamadım" deyince Çelikten son cümlesini söylüyor:
 
- Anlasaydın zaten, şehir büyürdü!
 
ÇATSO Başkanı Hayrettin Çelikten'in Vali Özcan ve Belediye Başkanı İrfan Dinç'e dönerek "Sayın Valim siz bürokratsınız. Hükümetin icraatlerini eleştirmeniz olmaz. Belediye başkanı olarak siz de partinizin aleyhinde konuşamazsınız. Bırakın da ben Ticaret Odası Başkanı olarak bu şehrin sıkıntılarını dile getireyim" dediği öğrenildi.
 
ÇİN GEZİSİNE HAYRETTİN ÇELİKTEN KATILMADI
Öte yandan halen Çin'de incelemelerde bulunan Vali Vahdettin Özcan başkanlığındaki KUZKA yönetim kurulunun gezisine Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten katılmadı. Çin'in Guangzhou kentinde bulunan heyetin salı günü Çankırı'ya geleceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler