Anne ve bebeğin sır ölümü

Anne ve bebeğin sır ölümü

Eve giren polis bir parça tavana asılı kopmuş ip ölü bir bebek ve annesini buldu.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 3 aylık bir bebek ve annesi, evlerinde ölü olarak bulundu. Genç kadın ve bebeğinin cinayete kurban gitmiş olabilecekleri iddia edildi. Ev kapısının hiç zorlanmadığını ve kilitli olduğunu tespit eden polis, tavanda asılı vaziyette kopmuş bir ip ve yerdeki cesetlerle karşılaştı. Polis, şüpheli ölümün intihar mı, cinayet mi olduğunu araştırıyor.

Olay, Sorgun İlçesi Aydınlık Evler Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye 3 aylık bebeği Batuhan ile birlikte yaşayan Hacer Alan'ı (20) görmeye giden komşuları zile basmalarına rağmen kapıyı açan olmayınca durumdan şüphelenip polise haber verdi. Olay yerine gelen emniyet ekipleri, çilingirle girdikleri evde kadın ve bebeğinin cansız bedenleriyle karşılaştı. Ev kapısının hiç zorlanmadığını ve kilitli olduğunu tespit eden polis, arkadan kilitli olan kapının anahtarını televizyon sehpasının üzerinde buldu.

Polisin evde yaptığı ilk incelemede, yerde ölü halde bulunan Hacer Alan'ın boynunda kesik izlerine rastlanırken, anne ve bebeğinde herhangi bir darp izine rastlanmadı. Evin tavanında ise birisi kopmuş, diğeri kesik iki ipin asılı olduğu, bu nedenle de anne ve bebeğinin boğularak öldürülmüş olabileceği ihmali üzerinde duruluyor.

Sorgun Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Hacer Alan ve 3 aylık bebeğinin cesetlerinin, kesin ölüm nedenin belirlenmesi amacıyla Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Sabah saatlerinde Sorgun İlçesi'ne gelen genç kadının Ankara'da bulunan ve kaynakçılık yapan eşi Serhat Alan'ın Sorgun Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alındı.

GEÇİM SIKINTISI YAŞIYORLARDI
Öte yandan komşuları Alan ailesinin ciddi maddi sıkıntılar yaşadığını söyledi. Evde tek başına kalan genç kadının bunalıma girmiş olabileceğini söyleyen komşuları, "Ekonomik sıkıntılar yüzünden genç kadının eşi şehir dışında çalışmak zorunda kalıyordu. Genç kadın tek başına çocuğuyla bu evde yaşıyordu. Ekonomik sıkıntıların verdiği bunalım intihara sürüklemiş olabilir" dediler.

GELİNİMLE BİR GÜN ÖNCE GÖRÜŞTÜM
Evinde 3 aylık bebeğiyle ölü bulunan Hacer Alan'ın kayınpederi Yusuf Alan, gelini ile önceki gün görüştüğünü, herhangi bir sorunun olmadığını söyledi. Oğlunun Ankara'da kaynakçı olarak çalıştığını belirten Yusuf Alan, "İntihar mı etti, öldürüldüler mi bilmiyorum. Gelinim kendi annesi ile ara sıra görüşüyordu. Ancak babası ile biraz kırgınlıkları vardı" diye konuştu.

KAÇARAK EVLENMİŞLER
Şanlıurfa Birecik İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu ifade edilen Hacer Alan'ın, 2008 yılında yanlış bir telefon numarasını çevirmesi sonucunda tanıştığı Serhat ile bir süre telefonla görüştüğü, daha sonra da birbirlerine aşık oldukları ileri sürüldü. Kızın ailesinin evlenmelerine izin vermemesi üzerine önceki yıl kaçan Hacer ve Serhat'ın Sorgun'da 4 Aralık 2009 tarihinde evlendikleri belirlendi. (Kaynak: haberturk.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler