Anneye son görev

Anne'ye son görev

Tenzile Erdoğan'ın son yolculuğuna uğurlanacağı Fatih Camii'ne sabah erken saatlerden itibaren çok sayıda çelenk gönderildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün sabah saatlerinde vefat eden annesi Tenzile Erdoğan’ın cenazesini taşıyan araç Fatih Camisi’ne geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan’ın da içinde bulunduğu araç, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından karşılandı.

erdogan-anne-cenaze-resim-08.jpg

Başbakan Erdoğan ve diğer bakanların omuzlarında cenaze aracından indirilen Tenzile Erdoğan’ın tabutu, musalla taşına kondu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün vefat eden annesi Tenzile Erdoğan’ın cenaze namazının kılınacağı Fatih Camisi’ne vatandaşlar alınmaya başlandı. Tenzile Erdoğan son yolculuğuna uğurlanıyor.

Vatandaşlar, Fatih Müftülüğü kapısının oluduğu yerde kontrolden geçirilerek cami avlusuna giriş yapıyor.

Basın mensupları da cami avlusu dışında Fevzipaşa Caddesi üzerindeki mağazaların çatılarında ve vinç yardımıyla çekim yapmaya çalışıyor. Bazı çocuklar ise vatandaşların üzerinde namaz kılabileceği kağıtlar satıyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de Fatih Camisi’ne Bosna-Hersek Diyaneti Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ceriç ile birlikte geldi.

basbakan-cenaze-resim-07.jpg

Fatih Camisi’nin içinden sadece Anadolu Ajansı (AA), TRT ve özel bir yapım şirketi olan FPA’nın çekim yapmasına izin verilirken, birer gazeteci ve foto muhabiri de alındı.

Caminin protokol girişinde de bariyerler arkasından da basın mensuplarının çekim yapmasına izin verildi.

Polis kamerası, caminin giriş yapısı üzerinden çekim yaptı. Keşkin nişancıların da cami çevresindeki binalarda konuşlandığı görüldü.

CENAZEYE KATILIM YOĞUN

Cenaze töreni için camiye gelenler arasında kabinedeki tüm bakanlar, milletvekilleri, KKTC eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski bakan Kürşat Tüzmen, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen ile kaleci Rüştü Reçber de bulunuyor. Cenazeye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler