Antalyada patlama: 2 ölü, 1 yaralı

Antalya'da patlama: 2 ölü, 1 yaralı

Antalya Petrol Ofisi Dolum tesislerinde meydana gelen patlamada can kaybı var.

Antalya'da Petrol Ofisi Terminal Müdürlüğü Tesisleri'ndeki 80 tonluk boş etanol tankında, basınç ölçümü yapıldığı sırada tahminlere göre gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Üst kapağı fırlayan tankın içinde düşen iki teknisyen yaşamını yitirdi.

Olay Antalya Limanı yanındaki Petrol Ofisi Terminal Müdürlüğü Tesisleri'nde saat 14.45 sıralarında meydana geldi. Teknisyenler Hasan Yiğit (40) ve Yılmaz Dal (46), basınç ölçümü yapmak için boş olan 23 nolu tankın üstüne çıktı. Bu sırada, tankta, gaz sıkışmasından kaynaklandığı tahmin edilen bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle üst kapağı fırlayan tankın içine düşen iki görevli, olay yerinde can verdi. Olay yerinde incelemelerde bulunan Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, kapsamlı inceleme başlatıldığını ve can kayıpları nedeniyle üzüntülü olduklarını açıkladı. Nöbetçi savcı da olay yerine gelerek inceleme yaptı. Bu sırada, patlamanın meydana geldiği tesise, görevliler dışında hiç kimsenin girilmesine izin verilmedi.

ÖLEN İŞÇİLER ARKADAŞLARININ YERİNE ÇALIŞIYORMUŞ
Antalya'daki patlamada yaşamını yitiren Yılmaz Dal'ın yıllık iznini kullandığı, sağlık sorunu nedeniyle işe gelemeyen iş arkadaşının yerine mesaiye geldiği ortaya çıktı. Patlamada ölen diğer teknisyen Hasan Yiğit'in ise 10 gün önce İzmir'den Antalya'ya geldiği kayınvalidesi vefat eden iş arkadaşının yerine Yılmaz Dal'a yardım ettiği ortaya çıktı. İki ay önce çocuğu olduğu öğrenilen ve olay sırasında mesaisinin bitmesine rağmen işi bitirmek için çalışmaya devam eden Hasan Yiğit'in cenazesinin Trabzon'da, yıllık izni yarın bitecek olan Yılmaz Dal'ın cenazesinin ise Antalya'da toprağa verileceği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcılığı'nın Akdeniz Üniversitesi'nden 2 kişiyi patlamayla ilgili rapor hazırlamak için görevlendirdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler