Antalyaspor: 4 - Çankırıspor: 2 - İZLE

Antalyaspor: 4 - Çankırıspor: 2 - İZLE

Ziraat Türkiye Kupası'nda MP Antalyaspor'a 4-2 yenilerek elenen Çankırıspor, başarılı futboluyla gönüllerde taht kurdu.

Çankırıspor, Süper Lig takımlarından MP Antalyaspor ile Ziraat Türkiye Kupası 4. tur mücadelesini 4-2 kaybetti.
 
İlk yarıyı Ahmet Turan Solak'ın golüyle 1-0 önde kapatan mavi-beyazlılar, ikinci yarıya da hızlı başladılar ve Aykut'la skoru 2-0 taşıdılar.
 
Karşılaşmayı tribünlerde yaklaşık 100 kadar Çankırıspor taraftarı izlerken, A Haber ekranları başında izleyen milyonlar, mavi-beyazlı takımın ortaya koyduğu futbolu da alkışladılar.
 
 
MP ANTALYASPOR: 4 - ÇANKIRISPOR: 2
 
Stat: Akdeniz Üniversitesi
Hakemler: Murat Türker, Cumhur Altay, Erkan Akbulut
 
Medical Park Antalyaspor: Fornezzi, Ömer Arslan, Ferdinand, Deniz, Musa (Dk.46 Vederson), İbrahim (Dk.46 Diarra), Zeki, Murat, Isaac, Tita, Emre (Dk. 57 Emrah)
 
Çankırıspor: İbrahim, Gökhan, Temel, Aykut, Caner, Bedri (Dk.64 Hüseyin), Ahmet Turan, Onur, Ozan (Dk.44 Eray), Samet, Emrah (Dk.96 Yekta)
 
Goller: Dk.57, Dk.96 Diarra, Dk.60 Onur (k.k), Dk.115 Vederson (Antalyaspor) Dk.7 Ahmet Turan, Dk.47 Aykut (Çankırıspor)
 
Kırmızı Kart: Dk.84 Ahmet Turan (Çankırıspor)
Sarı Kartlar: Dk.120 Emrah (Antalyaspor) Dk.28 Caner, Dk.59 Bedri (Çankırıspor)
 
 
 
Medical Park Antalyaspor, Türkiye Kupası 4. Tur maçında Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Çankırıspor ile karşı karşıya geldi. 2. Lig beyaz grupta küme düşmeme mücadelesi veren Çankırıspor karşısında Antalyaspor, yedek ağırlıklı olarak sahaya çıktı.
 
Karşılaşmanın ilk yarısı Çankırıspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona ererken, 90 dakikada karşılaşma 2-2 sona erdiği için maç uzatmaya gitti. Uzatma bölümünde 96. Dakikada Antalyaspor, Diarra ve Vederson’un ayağından bulduğu gollerle sahadan 4-2 galip ayrıldı. 
 
Öte yandan Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Cumartesi günü varis operasyonu geçirdiği için karşılaşmayı tribünlerden izledi. 
 
5. dakikada Antalyaspor’un sol çaprazdan geliştirdiği atakta Tita topu düzelterek önüne aldı. Akıl dolu kaleye doğru vuruş yapan Tita’nın şutu direğe çarparak oyun alanına döndü. 
 
7. dakikada Çankırıspor’da karambolde topla buluşan Ahmet Turan topu sürerek ceza sahası dışına kadar taşıdı. Uzaktan sert ve güzel vuruşu kaleci Fornezzi’nin uçtuğu köşeden ağlarla buluştu. 0-1
 
47. dakikada Antalyaspor’da defansta Deniz Barış’ın hatasında topu takip eden Aykut, meşin yuvarlağı kaleci Fornezzi’nin uçtuğu köşeden ağlarla buluşturdu. 0-2
 
56. dakikada Antalyaspor’da Tita’nın yerden ortasında Isaac topun üzerinden atladı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Diarra boş kaleye topu gönderdi. 1-2
 
60.dakikada Antalyaspor’da sağ kanattan Tita’nın ortasında Çankırıspor defans oyuncusu Onur ters vuruşta topu ağlara gönderdi. 2-2
 
96.dakikada Antalyaspor’da Tita’nın pasında ceza sahasında topla buluşan Diarra’nın şutu kaleci İbrahim’in uçtuğu köşeden filelerle buluştu. 3-2
 
115.dakikada Antalyaspor’da Tita’nın ara pasında sol çaprazda topla buluşan Vederson’un sert vuruşu ağlarla buluştu. 4-2
 
Uzatma bölümünde başka önemli pozisyon olmayınca sahadan Kırmızı-Beyazlı takım 4-2 galip ayrılmasını bildi.
 
KARŞILAŞMANIN GOLLERİ ...
 
 
MP ANTALYASPOR BAŞKANI  GENCER VE
TEKNİK DİREKTÖRÜ AYBABA'DAN TEBRİK

Öte yandan, karşılaşma sonrası MP Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer ve geçtiğimiz pazar günü Sivasspor karşılaşması sonrası varis ameliyatı geçirdiği için 120 dakikalık mücadeleyi tribünden izleyen Teknik Direktör Samet Aybaba, Çankırıspor soyunma odasına gelerek futbolcuları ve teknik kadroyu sahadaki mücadelelerinden dolayı tebrik ettiler.
 
MİLLETVEKİLİ ŞAHİN'DEN DESTEK TWEETİ
AK Parti Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin, maç sonrası takipçileriyle paylaştığı tweetinde; "Aldırma Çankırıspor Çankırı insanına yaşattığın gurur yeter sizleri tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim." dedi.
 
HAKAN YILMAZ: OYUNCULARIMI KUTLUYORUM
Çankırıspor Teknik Direktörü Hakan Yılmaz maç sonrası yaptığı kısa değerlendirmede, müsabakaya iyi başladıklarını ve 2-0 öne geçtiklerini kaydederek skoru koruyamadıklarını ifade etti. Yılmaz; "Kalemizde gördüğümüz ilk golü 70'de yeseydik oyunu önde tamamlama şansımız çok fazlaydı. Ancak bunu başaramadık." dedi. Takımın on kişi kalmasından sonra mücadelenin daha da zorlaştığını belirten Yılmaz, "Bu akşam sahada verdiğimiz mücadeleyi ligde verebilsek bulunduğumuz yerden çok daha üst sıralarda yeralmamız mümkün. Türkiye'nin en genç takımıyız. Yaş ortalamamız ise 21. İyi mücadele ettiğimizi düşünüyor ve oyuncularımı kutluyorum." dedi.
 
Çankırıspor'un başarılı isimlerinden Onur Çakmakcı da maça erken gol bularak başladıklarını, 2-0'ı yakaladıktan sonra istemedikleri bir pozisyonda gol yediklerini anlattı. Daha sonra kendi kalelerine gol attıklarını aktaran Çakmakcı, çok iyi bir mücadele verdiklerini vurguladı.
 
Çankırıspor'un ilk golünü kaydeden ve daha sonra hakemin verdiği ağır bir kırmızı kart ile takımının sahada 10 kişi kalmasına neden olan Ahmet Turan Solak, skoru koruyamadıklarını söyleyerek "2-0 öne geçtiğimiz halde maçı avantaja çeviremedik. Bunlardan ders çıkarmak bizim için bir tecrübe olacaktır. İyi oynadık. Herkesi kutluyorum" ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler