Apple bilgileri FBIden çıktı!

Apple bilgileri FBI'den çıktı!

Anonymous FBI'ya yaptığı saldırıda 1 milyon Apple abonesinin kimlik bilgilerine ulaştı. Peki Apple üyelerinin kimlik bilgilerinin FBI'da işi ne?

Güvenlik krizi bu sefer Apple'ı ve FBI'ı vurdu. Son zamanların en büyük açığı ortaya çıktı. Anonymous FBI'ya yaptığı saldırıda 1 milyon Apple abonesinin kimlik bilgilerine ulaştı. Peki Apple üyelerinin kimlik bilgilerinin FBI'da işi ne?

TechnoLabs'tan Cem Süer'in haberine Anonymous belki de son yıllardaki en başarılı operasyonuyla bu sektörün iç yüzünü ortaya çıkardı.
 
FBI'a saldıran grup ajanların birinin bilgisayarında orada olmaması gereken bir dosyayla karşılaştı. Bu dosyada, 1 milyona yakın Apple abonesinin kimlik bilgileri bulunuyordu. Peki, FBI bu bilgileri nasıl ele geçirdi? Güvenlik sorunlarında ABD yasalarına göre istihbarat güçleri şirketlerden tüm abonelerinin bilgilerini talep edebiliyor.
 
Anonymous'un ele geçirdiği dosyaysa, geçtiğimiz hafta FBI ajanları tarafından yine hack yöntemiyle ele geçirildi. Java'da bulunan bir güvenlik açığını kullanan ekip 1 milyon Apple kullanıcısının bilgisini ele geçirdi. Anonymous bu bilgileri, Pastebin üzerinden halka açarak, iddiasının doğruluğunu kanıtladı.
 
Olaya 'ABD hükümeti sizi izliyor' mantığıyla bakan Anonymous aslında, sadece buz dağının tepesine işaret ediyor. Geçtiğimiz yıl, CIA  Windows üzerinde yeterince bilgi toplayamadıkları için yeni sürümlerde istihbaratçılara özel gizli bir arka kapı olmasını istemişti. Böylece istihbarat görevlileri istedikleri bilgisayarı girip bilgileri alabilecek gerekirse makineyi kullanılmaz hale getirecekti. Microsoft, kabul etmediği bu isteği halka yansıtarak imajını temizlemek istedi.
 
Bu iki büyük olayın ışığında şeytanın avukatlığını yapmak gerekirse, aslında popüler programlardaki güvenlik açıkları istihbarat örgütlerinin taleperi üzerine hazırlanan arka kapılar olabilir mi? Bu arka kapılar sayesinde, ajanlar rahatça istedikleri bilgisayara erişebiliyor. FBI'ın açıklamasına göre olayın aslı ortaya çıkacak.
 
Ancak olay bu kadarla da sınırlı değil. FBI ajanı Christopher Stangl'ın bilgisayarından ele geçirilen bilgilerde benzersiz cihaz kimliğinin yanı sıra, kullanıcı adları, cihaz adları, cihaz tipleri, zip kodları, cep telefonu numalararı ve adresler çıktı. Toplam ele geçirilen data sayısının 12 milyon 367 bin 232 olduğu açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler