Arda da artık UEFA şampiyonu - İZLE

Arda da artık UEFA şampiyonu - İZLE

Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid, Bükreş'teki UEFA Avrupa Ligi finalinde bir diğer İspanyol Athletic Bilbao'yu 3-0 yenerek kupayı müzesine götürdü.

17 Mayıs 2000 tarihi sadece Galatasaray değil, Türk futbolu için de milat... Fatih Terim yönetimindeki sarı-kırmızılı takım, 4 yıl boyunca Türkiye Ligi'ni domine ettikten sonra Kopenhag'ın Parken Stadı'nda UEFA Kupası'nı kaldırmış; futbolda ilk Avrupa Kupası'nı Atatürk Havalimanı'na indirmişti.

Kupayı getiren goller - TIKLA

Türk futbolunun eski adıyla UEFA Kupası yeni adıyla UEFA Avrupa Ligi ile yaşadığı "ilişki" bir de 2008'de filizlendi. Zenit forması giyen Fatih Tekke, takımı Manchester'daki finalde Glasgow Rangers'ın elinden kupayı aldığında 1 asist yaparak geceyi kendisi için daha da anlamlı kılmıştı.
 
Bu geceden sonra UEFA Avrupa Ligi denilince, bizi gururlandıracak bir kişi daha var: Arda Turan... Kupayı 2000'de müzesine götüren Galatasaray alt yapısından yetişip, çocuk olarak girdiği Florya'da kaptanlığa kadar yükselen Arda Turan da artık bir "UEFA kazananı"
 
Arda'nın takımı Atletico Madrid, Romanya'nın başkenti Bükreş'te bir diğer İspanyol ekibi Athletic Bilbao'yu 3-0 yenerek UEFA Avrupa Ligi'ni müzesine götürdü. Goller 7 ve 34. dakikalarda "Arda'nın kankası" Kolombiyalı gol makinesi Radamel Falcao ile 85'te Diego'dan geldi. Arda, 2008'deki Fatih Tekke gibi finalde 1 asist yaparak tarihe geçti. 82. dakikada Arda'nın kaşı açıldı ancak korkulan bir şey olmadı. Milli futbolcu 90+3. dakikada oyundan çıktı.
 
Geçen sezonki finalde de attığı golle Porto'yu zafere ulaştıran Falcao, üst üste 2. kez aynı başarıyı yaşadı. Kişisel olarak da 12 gole ulaştı. 2010'da da Ardalı Galatasaray'ı eleyip UEFA'da zafere ulaşan Atletico Madrid, bu kez de Beşiktaş'ı safdışı bıraktığı sezon kupayı havaya kaldırmayı başardı.
 
Gelelim Bükreş'teki finalin bizim için en anlamlı anına... Arda Turan, kupa seremonisinde, daha önce söylediği gibi Türk bayrağıyla tur attı.
 
ATLETICO REKOR KIRDI
Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 19 maça çıkan Atletico Madrid, bunların 17'sini kazanma başarısı gösterdi. I Grubu'nda sadece Udinese'ye yenilen Atletico Madrid, deplasmanda Rennes ile 1-1 berabere kalmıştı. Atletico 17 galibiyetin 12'ini üst üste alarak muhteşem bir rekora da imza atmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler