Arda Turan Atletico Madridte

Arda Turan Atletico Madrid'te

Gidecek gitmeyecek derken Galatasaray'ın kaptanı Arda Turan'ın kaderi belli oldu.

Sarı-Kırmızılı kulübün  başkanı Ünal Aysal ile Atletico Madrid Kulübü CEO'su Miguel Angel Gil bugün öğleden sonra Four Seasons Otel'de bir araya gelerek milli futbolcunun transferini görüştü. Toplantıya Galatasaray 2. Başkanı Ali Dürüst ile Arda'nın menajeri Ahmet Bulut da katıldı.

Aysal ile Gil, Arda Turan transferi için anlaşmaya vardı. Arda'nın yıllık 2.5 milyon Euro garanti ücret alacağı, Cim-Bom'un bu anlaşmayla kasasına 12 milyon Euro koyacağı öğrenildi. Ancak Atletico Madrid İspanya Ligi'ni önümüzdeki sezon ilk 7'de bitirirse Galatasaray'a 1 milyon Euro daha ödenecek.

Arda Türkiye'ye geri dönmesi halinde ise sadece Galatasaray forması giyebilecek.

Genç yıldızın yarın Estonya ile oynanacak milli maçta forma giymesinin ardından İspanya'ya gideceği, sağlık kontrollerinden geçtikten sonra da pazartesi günü Madrid'de resmi törenle imza atacağı ifade edildi.

Öte yandan Galatasaray, A.Madrid ile yapılan görüşmeleri borsaya da bildirdi.

5 YILLIK ANLAŞMA

Bu arada milli futbolcu Arda Turan, Atletico Madrid Kulübü ile 5 yıllık anlaşmaya vardı. İspanyol kulübün, bonservis bedeli olarak Sarı-kırmızılı takıma 13 milyon Euro ödeyeceği öğrenildi. Arda Turan'ın da yıllık 2.7 milyon Euro alacağı bildirildi.

DÖNERSE ÖNCELİK GALATASARAY'DA

Galatasaray Kulübü, Arda'nın transfer habereni resmi internet sitesinden de duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle;

"Profesyonel Futbolcumuz Arda Turan'ın Atletico de Madrid'e transferi konusunda mutabakata varılmıştır. Taraflar, Atletico Madrid'in bu transfer karşılığında Galatasaray A.Ş.'ye 12.000.000 Euro transfer bedeli ve 1.000.000 Euro bonus ödemesi yapması ve Arda Turan'ın bir Türk Kulübüne transferi halinde Galatasaray A.Ş.'ye öncelikli alım hakkı tanınması konusunda anlaşmışlardır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler