Arda Turan'ın Barça'dan alacağı yıllık para!

Arda Turan'ın Barça'dan alacağı yıllık para!

Milli futbolcumuz Arda Turan'ın Barcelona kulübünden alacağı yıllık ücret açıklandı.

İspanyol basınına yansıyan haberlere göre Arda, Katalan kulübü ile yıllık 8 milyon euroya imza atmış. Bu rakamın primlerle birlikte 11 milyon euroya çıkabileceği vurgulandı. Bu ücretin bürüt rakamlar olduğuna işaret eden gazeteler vergiler çıkartıldığında Arda’nın cebine girecek paranın net yaklaşık 4 milyon Euro olacağını açıkladılar.

İspanya’da bu yıl yürürlüğe giren yeni vergi kanununa göre bir milyon euronun üzerinde para kazanan profesyonel futbolcular kademeli olarak bu ücretinin %50 ni maliyeye vergi olarak ödemek zorunda kalıyorlar. Bu bağlamda Arda’nın Barca’dan aldığı ücretin yarısını İspanyol vergi dairesine ödemek zorunda olacağı kaydedildi.

Bu arada Arda Turan tüm sezon boyunca maçların % 60’ında yer alması halinde bir milyon euro ek ücret kazanacak. Barcelona Şampiyonlar Ligi ve La Liga kupasını kazanması halinde ise Arda Turan’ın ücreti 1 milyon daha artacak ve 6 milyon euro nete yükselecek. Milli futbolcumuzun aldığı bu ücretin Barca forması giyen ve prim alan futbolcular olarak adlandırılan Messi, Neymar, Suarez ve Iniesta gibi oyuncuların çok altında olduğu ifade edildi ve ücretinin Hırvat yıldız Rakitiç ile eşitlendiği hatırlatıldı.

İspanyol basını ayrıca, Arda Turan’ın FIFA’nın Barca kulübüne verdiği ceza nedeni ile Ocak ayından itibaren forma giyecek olması nedeni ile extra primlerden yararlanmasının bu yıl için zor olacağına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler