Arif Çayır seçim startını verdi

Arif Çayır seçim startını verdi

MHP'nin Ilgaz belediye başkan adayı Arif Çayır, gerçekleştirilen coşkulu tören ile Ilgaz'da seçim startını verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi cumartesi günü Ilgaz’a çıkartma yaptı. Milliyetçi Hareket Partisi Ilgaz Belediye Başkan Adayı Arif Çayır için 100’e yakın araç ile Ilgaz’a giderek adayına tam destek verdi.

MHP Ilgaz ilçesinde cumartesi günü yapılan aday tanıtım toplantısına MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır, Merkez İlçe Başkanı Mahmut Doğar, Çankırı Belediye Başkan Adayı Hakkı Yalçın, Kadın Kolları Başkanı Narin Özdemir, il ve ilçe yönetimleri, Belediye ve İGM üyeleri, Ankara’daki Ilgazlılar ve Ilgazlı MHP’liler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda MHP Ilgaz İlçe Başkanı Mustafa Yazıharman misafirlerini selamlayarak “Bugün çok mutluyum. Çünkü Türkiye’nin en büyük hastanesinin yönetimini bırakıp memleketi Ilgaz için hizmete gelen bir adayımız var. O Ilgaz için her şeyini ortaya koydu, biz de çok çalışacağız” dedi.

MHP İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır da seçim çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Ilgaz’ın makus talihini değiştireceğiz. Ilgaz’da hiçbir insanı ayırt etmeksizin ulaşacağız. Yıllardır ihmal edilen Ilgaz’a hizmet getireceğimize inandığımız Ilgaz Belediye Başkanımızı sizinle buluşturuyoruz. Sizin evladınız, sizin bağrınızdan yetişti. Ilgaz’ı ve Çankırı'mızı Ankara’da onurla temsil eden Arif Çayır’ı Ilgazlı gönlüne basacaktır. Siz varız dedikten sonra biz hazırız. Size hizmetkar olmaya geldik. Hiçbir insanımızı ayırt etmeyeceğiz. Size inanıyor ve güveniyoruz. Adayımızı size, sizi de Allah’a emanet ediyoruz” dedi.

MHP Ilgaz Belediye Başkan Adayı Arif Çayır ise doğduğu topraklara hizmet etmenin kendisini gururlandıracağını ifade ederek şunları kaydetti:

“Yıllarca kendi toprağıma, kendi toprağımın insanına hizmet edebilmek için yüce Mevla’ya yakardım. Büyük Allah’ım sonunda dualarımı kabul etti ve bana sizlere hizmet edebilme fırsatı yarattı. Sizler benim anam, babam, bacım, ablam, kardeşlerimsiniz. Ben büyüklerimin, küçüklerimin kardeşlerimin hak etmediği şekilde yaşamasına razı değilim. Bir insan ailesinin sıkıntı içinde yaşamasını ister mi? Hayır, tabii ki istemez. İşte ben de sizin sıkıntı yaşamanızı istemiyorum. Dünyalar güzeli Ilgazımız, Karadeniz'in yemyeşil dağlarına sırtını dayamış sadece bir mevsim değil, 4 mevsim de hayatın güzel ve hareketli olduğu bir yeryüzü cenneti. Bu güzellikler şarkılara, türkülere nota, tablolara renk, şiirlere mısra olmuş da nedendir bilinmez hep kıyıda köşede bırakılan olmuştur yıllar boyu. Neden benim Ilgazlım sorunlar, dertler içinde yaşasın? Neden sizler daha iyi hizmet almayasınız?

Ilgazlılar en iyi yerlerde oturmaya, en güzel parklara, en iyi sağlık hizmetlerine, en düzenli ve temiz ilçede yaşamaya, en iyi okullara,  en iyi belediye hizmetlerini almaya, hizmetlerin  ayağına gelmesine ve esnafıyla, köylüsüyle, çiftçisiyle, işçisiyle öğrencisiyle, kadınıyla, erkeğiyle refah içinde mutlu yaşamaya layıktır.

Bizim iyi hizmet alan yerlerden neyimiz eksik? Ben söyleyeyim neyimiz eksik. Ilgaz’ın iyi bir hizmetkarı eksik. Ilgaz için varını yoğunu, yüreğini ortaya koyacak iyi bir belediye başkanı eksik.

İşte ben buradayım huzurunuzdayım. Bugüne kadar tüm hemşehrilerime Ankara’da müdürü olduğum hastanede hizmet ettim. Bana gelen her kardeşime ne işi olursa olsun elimden geleni yaptım. Çok şükür birçoğunun da derdini çözdüm. Allah'ın izniyle bundan sonra da içinizde yanınızda hizmet edeceğim.

Biz atalarımızdan büyüklerimizden böyle gördük böyle öğrendik. Ilgaz bizim evimiz, Ilgazlılar bizim ailemiz. Onun için önce ailemize evimize, yani sizlere hizmet edeceğiz ve sizin iyi yaşamanız için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Çilekeş analarımızın yüzü artık gülecek, cefakar babalarımızın yüzü artık gülecek. İşsiz kardeşlerimizin yüzü gülecek. Artık Ilgaz’lının yüzü gülecek Çünkü Arif kardeşiniz gelecek, dertleriniz bitecek.

Artık Ilgazlıların beklemeye tahammülü kalmadı. Yıllardan bu yana kaderine terk edilmiş, “Adım hıdır elimden gelen budur” mantığıyla yönetilmiş, gelişmesi ve güzelleşmesi engellenmiş ,iş ,sağlık ve sosyal imkanlara kavuşturulmamış Ilgaz’ımızın boynu artık bükük kalmayacak.

Ilgazlı hemşehrilerimin  sadece “dürüst” bir Belediye Başkanına ihtiyacı yok. Hem dürüst,  hem de çalışkan, girişimci, tuttuğunu koparan ve  lider olabilecek, Ilgaz’ı yükseltip marka şehir yapacak  bir belediye başkanına ihtiyacı var. Ben bu toprakların çocuğu, bir kardeşiniz olarak bu kutsal göreve talibim.

Allah izin verir sizler de layık görürseniz Türkiye’mizin başkenti Ankara’da kazandığım bilgi, birikim, tecrübe ve imkanları bundan sonra Çankırı’mızın yıldızı Ilgaz için kullanacağım. Ve Ilgaz’ı önce Çankırı’nın sonra’da Türkiye’nin örnek ilçesi yapacağım.

Biz Ilgazımızı nasıl mı ayağa kaldıracağız ?  Ilgazlıların yüzünü nasıl mı güldüreceğiz ? Hiç merak etmeyin. Sizin derdinizin dermanı, Allah’ın izniyle bende. Ben ve ekibim Ilgaz’ın tüm sorunlarını çözmek için kollarımızı sıvadık hazırız. Aylardan beri çalışıyoruz. Planlarımız, projelerimiz hepsi hazır Allah’ın izniyle. İyi belediye başkanı sorunlara kısa sürede farklı ve etkili çözümler sunan belediye başkanıdır. Belediyeleri sadece devletten gelecek parayla geçindirmek  “Ne yapalım ödeneğimiz bu” demek son derece yanlıştır. Belediye başkanı bir ailenin babası gibidir. Bir evin babası, bir evin reisi ailesini iyi geçindirmek, bunun için de gerekirse gece gündüz çalışmak zorundadır. Beni bu aileye reis yaparsanız ,sizi iyi geçindirmek,refah ve mutluluk içinde yaşatmak  boynumuzun borcudur. Belediyeler bugün ticari faaliyetlerde bulunabilmekteler. Ayrıca Avrupa Birliği ve Ulusal kalkınma ajanslarınca yine hibe programlar ve projelerle ek ödenekler de almak mümkündür. Biz projelerimizi hayata geçirmek için her kapıyı çalacağız. Devlet kuruluşlarından özel teşebbüslere, Avrupa Birliğinden, kalkınma ajanslarına, uluslararası  kuruluşlardan yabancı ülkelerdeki kardeş belediyelere, sivil toplum kuruluşlarından üniversitelerimize kadar hepsine tek tek gideceğiz. Derdimizi anlatıp çare bulacağız. Ağlamayan çocuğa meme vermezler. Biz girişimci olmazsak, biz Ilgaz’ın memleketimiz için ne kadar önemli olduğunu hatırlatmazsak, biz hakkımız olanı istemeyi bilemezsek daha çok boynumuz bükük kalır. Ama merak etmeyin. Arif kardeşiniz Ilgazlının boynunu bükük bırakmayacak.

Göreve geldiğimiz günden itibaren kolları sıvayıp çalışmaya başlayacağız. Allah’ın izniyle,  değişiklikleri de kısa sürede göreceksiniz. Söz veriyorum; Ilgazlının yüzü gülene, Ilgaz ayağa kalkana kadar,Ilgaz Türkiye’nin yıldızı olana kadar bize uyku haram.”

MHP Çankırı Belediye Başkan Adayı Hakkı Yalçın, Ilgaz’da doğup büyüdüğünü ifade ederek “Beni büyüttünüz, Çankırı’ya yolladınız. Şimdi dualarınızı eksik etmeyin. Çankırı Belediye Başkanlığını sizin dualarınızla alacağız. Tüm ilçeleri de alıp Çankırı’yı MHP Büyükşehir Belediyesi yapacağız. Hep birlikte Bayrağımızı göklere çıkaracağız. Ilgaz’ı, Çankırı’yı, Türkiye’yi kurtaracak tek parti MHP’dir. Ülkemizde yaşananlar Türkiye meselesidir. Aç kalırız, susuz kalırız ama bayraksız kalamayız. Ondan dolayı benimde hayalim olan İstiklal yolu güzergahını üç hilalli belediyelerle donatacağız. Zafer çok yakın” dedi.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı da Çankırı’dan 100 bin kişi göç ettiğini ifade ederek, “İktidardan bunun hesabını sormamız lazım. İktidar tabii bu göçü düşünmez. Onlar para saymakla meşguller. Çankırı’yı, Ilgaz’ı düşünen yok. Biz Türkiye’mizi, Çankırı’mızı, Ilgaz’ımızı düşünüyoruz. MHP yolu Allah yoludur. Sizleri kandıranlara asla itibar etmeyiniz. Gelin 1 Nisan’da bayramı beraber kutlayalım.” dedi. (Karatekin)

Konuşmalar sonrasında MHP Ilgaz Belediye Başkan Adayı Arif Çayır katılımcılarla tek tek tokalaşarak, destek istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler