Arınç erken terhis tarihini açıkladı!

Arınç 'erken terhis' tarihini açıkladı!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 1 Ocak 2014'ten itibaren askerlik süresinin 15 aydan 12 aya indirileceğini söyledi.
 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Arınç'ın açıklamalarından satır başları:
 
Bakanlar Kurulu toplantımız biraz önce sonuçlandı. Bazı konuları paylaşmak istiyorum. Ben hepinizin bayramlarını tebrik ediyorum.
 
Bugünkü toplantımızda da ilk görüşmemiz bayramda sayın bakanlarımız, gerek kendi seçim bölgelerinde Türkiye’nin çeşitli şehirlerde çalışmaları söz konusu edildi. Bakan arkadaşlarımızın pek çoğu seçim bölgelerinde bayramlarını geçirmişler. Gönderilen mesajları hükümetimiz adına konuşulanları ifade ettiler. Bazı arkadaşlarımız da yurtdışında katıldıkları toplantılarla ilgili bilgileri paylaştılar. Genel itibariyle huzur içerisinde bir kurban bayramı geçirdik.
 
Trafik çok güçlü oldu. Kaybettiğimiz bir çok can da var, yaralı da var. Üzüldüğümüz tek konu her türlü ikaza rağmen üzücü kazaların olmasıdır.
 
Bazı bakanlarımızın sunumları oldu. Birincisi Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanımız tarafından sunumdur. Türkiye’nin elektrik arzını gösteren çalışma bakanlar kurulumuza sunuldu. 2023 itibariyle elektrik üretim miktarı ve olması gereken miktarın iki kat büyümesi gerektiği değerlendirildi. Ülkemiz Avrupa’nın en büyük beşinci elektrik piyasasına sahip. Sayın Bakanımız doğalgaz piyasası kanununa ilişkin genel bilgi sundu. Uygun görüldü.
 
İkinci sunumu Kalkınma Bakanımız yaptılar. Sayın Yılmaz’ın bir tanesi kanun taslağı şudur. Yüksek Öğretim Kurumları Araştırma Merkezlerinin kurulmasıdır. Bir de 12 Eylül 2010 referandumuyla, ekonomik ve sosyal konseyin yapısını düzenleyen kanun taslağı imzaya açıldı.
 
Merakla beklediğiniz iki konuyu
Askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili konu, Milli Savunma Bakanlığımızın Genelkurmay Başkanlığımızın talepleri, ihtiyaçlar dikkate alındı. Bugün esasen medyada da yer buldu. 12 aya indirilmesiyle ilgili tarihin 1 Mart 2014 tarihinde başlamasının uygun olacağı görüş medyaya intikal etti. Bu bir gerçektir, askerliğe yönelik ihtiyaçlarla ilgili doğrudan sorumlu bulunan Genelkurmay’ın taleplerini alıyoruz. Ama siyasi kararın verilmesi ve sorumluluk üstlenecek olan hükümetin, kararının belirlenmesi kanunsa kanun, bakanlar kurulu kararıyla belirleniyor.
 
Mevcutları gördü, celpte alınması gerekli askerlik miktarına baktı. Genelkurmay’da faal askerlik hizmetlerini şu anda yapmayan, kapatılacak bir imkan da ortaya çıktığı görüldü. Bu imzaladığımız kararname budur.
 
1111 sayılı askerlik muvazzaf askerlik süresinin 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren, erbaş ve erler için 15 aydan 12 aya indirilmesi kararlaştırılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler