Arınç’tan Erdoğan’a çok ağır sözler: Bizi yıpratıyorsun

Arınç’tan Erdoğan’a çok ağır sözler: Bizi yıpratıyorsun

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son olarak izleme heyetine ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine şunları söyledi:

‘Biz sayın Cumhurbaşkanının sözlerini yorumlayacak, eksik fazla konuşacak durumda değiliz. Bunu nezaketsizlik olarak kabul ederim. Ama ben kendisini çok seven, sayan biri olarak Sayın Cumhurbaşkanının bu sözlerini uygun bulmuyorum. Şahsı ve hissi düşüncelerini sayın başbakanımıza doğrudan iletebilir. Sayın Başbakanımıza birebir görüşmelerde yada zaman zaman Cumhurbaşkanlığı konutundaki toplantılarda iletebilir. Ben şahsen sayın cumhurbaşkanımızın kendi, hissi görüşlerini tv ekranlarında açıklamasından hükümetim adına olmasa da onu çok seven ve zarar göreceğini düşünen biri olarak üzülüyorum, doğru bulmuyorum.  Hükümetimizi de yıpratabilir.

İzleme Komitesi 5-6 kişi olacak denildi. Bunlar daha önce Akil Adamlar olarak görev yapmışlardı. TBMM’de geçen sene terörün sona erdirilmesi ismiyle kanun çıktı. Hükümetimiz bu kanunu uygulamak zorundadır. Çözüm süreci konusunda bugüne kadar atılan adımların bir noktası da İzleme Heyeti’nin oluşrutulmasıdır. Hükümetimiz bunu uygun görmektedir. Kimin hangi görevleri yapacağı konusunda bir yol haritamız mevcuttur. Ülkeyi yöneten hükümettir, sorumluluk da hükümettedir.

CUMHURBAŞKANI HER ŞEYİ ÇOK İYİ BİLMEKTEDİR
Bugün yapılanlardan, yarın geleceğimiz noktadan sayın Cumhurbaşkanımızın habersiz sayılması mümkün değildir, her şeyi çok iyi bilmektedir. Milli Güvenlik Kurulu ne zaman emretmişse kendisine bilgi sunulmaktadır. Çözüm sürecinde aktör olan bakan arkadaşlarımız tarafından kendilerine arz edilmektedir.

KENDİ HİSSİ BEYANLARI
‘Bundan hoşlanmadım, hoşuma gitmedi, soğuk veya sıcak karşıladım” beyanları kendi hissi beyanlarıdır,

Sorumluluk hükümetin üstündedir, bunları kendi özgün düşünceleri olarak kabul edebiliriz. Sayın cumhurbaşkanımızın bu konuşmaları eleştirilere yol açabilir, üzülebilir, yıpranabilir sayın cumhurbaşkanımız.. Cumhurbaşkanımızın böyle konuşması hatta hükümetimizi eleştiriyor. noktaya gelmesi elbette hükümetimizi de yıpratabilir. Sayın cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimiz için bu konuşmaları hükümetimiz adına değil ama kendisini yıpratabilir diye düşünüyoruz.

İZLEME KOMİTESİNİ UYGULAMAKTA KARARLIYIZ
Hükümet olarak izleme komitesini uygulamakta kararlıyız.İzleme komitesinin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu tür konuşmalar tereddüt oluşturmamalı.

ÖCALAN MESAJI OLUMLU
Bu mesaj her yönüyle olumdur. Bu mesajın verilmesini bile hükümetin bir başarısı olarak görüyorum.

Sayın cumhurbaşkanımızın başarısı olduğunu biliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler