Arınç'tan Fuat Avni açıklaması

Arınç'tan Fuat Avni açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde hükümet adına yaptığı konuşmasında, yaptığı esprilerle milletvekillerini güldürdü.

Konuşmasını tamamlayarak yerine geçen Arınç'ı, CHP'li milletvekillerini de alkışladığı görüldü. Arınç, kendisine verilen 80 dakikalık süre içinde Beşiktaş'a Tottenham karşısında başarılar diledi ve konuşmasında maçın skorunu da milletvekillerine sordu.

FUAT AVNİ CEVABI
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, milletvekillerinin sorduğu sorulara cevap verdi. Fuat Avni'nin iddialarının sorulması üzerine Arınç şöyle konuştu:

“Bu bir twitter fenomeni. Bu fenomen bazen yazılarında olacak olayları önceden yazıyor, Tahminen 50'ye yakın tweet atmış. Bu tweetlerinin başında '12 Aralık cuma günü İstanbul, Ankara, Malatya merkezli operasyonda şu kadar gazeteci alınacak' falan diye, isimlerine kadar yazıyor. Bu bilgiler isim de verilerek yapıldığına göre ciddi sayılması gerekir. Bu tür bilgilerin bir ilgisi, esası yoktur. Ama tabii yarın böyle bir operasyon, üç gün sonra, beş gün sonra yapılır mı, ne kadar kapsamda yapılır ne amaçla yapılır. Bunu bizim bilmemiz mümkün değil. Twitter'de her yazılan şeyi bir gerçek olarak kabul edemeyiz. Bu insanın daha önce yazdığı tweetler de var, pek çoğu hakarettir, pek çoğu kin ve düşmanlıktır, bunlara da inanmayız. Ama burada, operasyonu yapacak polisler isimlere kadar verildiğine göre  ben sadece 'Ciddidir, bunun üzerinde durulmalıdır' dememden başka bir şey diyemem. Bahsi geçen tweetleri aldım, ciddi buldum, biraz da vahim buldum. Umarım ki bunların aslı çıkmaz veya bu ölçüde çıkmaz veya yargı olayının dışına taşan bir durum olmaz. Bunu da söylemek isterim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler