Arjantin: 1 - İran: 0

Arjantin: 1 - İran: 0

İran oynadı, Arjantin kazandı...

2014 Dünya Kupası'na 2-1'lik Bosna-Hersek galibiyetiyle başlayan Arjantin, tamam mı devam mı maçına çıkan İran'ı  90+1'de Messi'nin golüyle 1-0 yendi, 2. tur biletini cebine koydu. 

F Grubu'nun iki takımını karşı karşıya getiren maçına iki takım da düşük tempoda başladı. İlerleyen dakikalarda Arjantin, özellikle Messi, Higuain ve Aguero ile gole yaklaştı. Ancak Tangocular, bir türlü aradığı golü bulamadı ve İran'ın da savunmaya çekildiği devre golsüz sona erdi. 

İkinci yarıda tersi bir durum yaşandı. Messi ile Arjantin net iki pozisyon yakalasa da, daha etkili taraf İran'dı. Asya elemelerinden 2014 Dünya Kupası'na giden İran, 67'inci dakikada Dejagah'la golle burun buruna gelirken, bu oyuncunun penaltı noktası yakınındaki kafa vuruşunda kaleci Romero, son anda parmaklarıyla dokundu ve mutlak golü önledi. 

İran atakları sıklaşmasına karşın son dakikalarda Arjantin kendine geldi. Net gol pozisyonunu yine İran buldu. 86'ıncı dakikada ani gelişen atakta, Reza bir anda defansın arkasına sarktı. Cezasahasına girerken, çaprazdan vuruşunu yaptı. Kaleci Romero bir kez daha mutlak golü önledi. 

Karşılaşmada son sözü 90+1'de Messi söyledi. Barcelonalı oyuncu cezasahası dışından müthiş vurdu, topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu ilan etti.

Bu sonucun ardından grupta 2. maçını da kazanan Arjantin puanını 6'ya çıkardı ve 2. turu garantiledi. İran ise 1 puanda kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler