Arkadaşların önünü açtım

"Arkadaşların önünü açtım"

ÇANDEF Başkanı Özenç, 18 Mart'ta yapılacak kongrede neden 'aday' olmayacağının gerekçelerini açıkladı.

ÇANDEF Başkanı Ömer Lütfi Özenç, 18 Mart'ta yapılacak olan federasyon genel kurulunda 'aday' olmayacağını açıklamıştı.

Sözcü18 Haber Merkezi Başkan Özenç'e ulaştı ve "Neden aday değilsiniz?" diye sordu...

ÇANDEF Başkanı Özenç, bu soruyu "İstanbul'da 2'inci ya da 3'üncü bir federasyon oluşumunun önünü kapamak amacıyla böylesi kişisel bir karar verdim" dedi. "Yönetimde herhangi bir dirençle karşılaşmadınız mı?" sorusuna ise Özenç "Dirençle karşılaştım. Ancak bu direnci gösteren arkadaşlarla birebir olarak yaptığım görüşmelerde kendilerini ikna ettim" demeyi de ihmal etmedi.

ÖNEMLİ OLAN İSTANBUL'DAKİ
ÇANKIRILILAR'IN BİRLİKTE HAREKET ETMESİ

ÇANDEF Başkanı Ömer Lütfi Özenç "aday olmama" gerekçelerini şu cümlelerle ortaya koydu:

"Bugüne kadar savunduğum düşünce, İstanbul'da yaşayan Çankırılılar'ın tek çatı altında birlikte hareket etmesi. Benim aldığım 'aday olmama' kararının altında bu gerekçe var. Ben bu karar sonrası  İstanbul'da ikinci ya da üçüncü bir oluşumun gerçekleşmesinin önüne geçildiğini düşünüyorum."

KLASİK ANLAYIŞLARI AŞMAMIZ GEREKİYOR

ÇANDEF Başkanı Ömer Lütfi Özenç, hemşehri tabanını oluşturan köy derneklerinin yapısında olan yerleşmiş davranışları örnek göstererek "Bugün için köy derneklerinin seçimlerinde rastladığımız olayları Federasyon çatısı altında yaşamak üzüntü veriyor. Böylesine klasik bir anlayışı aşmamız gerektiğini düşünüyorum. Şahsımla ilgili olarak üçüncü şahısların 'Özenç çok güçlü, başka bir adayın Federasyon başkanı olması imkansız' şeklindeki düşüncelerin yarattığı dalgayı ancak ve ancak 'aday olmamakla' kırmak mümkündü. Liderlikten başka bir konumu beğenmeyenlerin peşinde koştukları oluşumlara fırsat vermeme adına önümüzdeki kongrede aday olmayacağım" dedi.

Özenç sözlerini "Bugün için ÇANDEF olarak ülkemizde benzeri olmayan bir yapı oluşturduk. Meydana getirdiğimiz bu omurganın bozulması da mümkün olmadığını görüyorum. Bunun verdiği rahatlıkla arkadaşlarımıza 'buyrun' diyor ve yolu açıyorum" diyerek süreci başlattığına işaret etti.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN ÖNERİ BEKLENİYOR

Öte yandan 18 Mart 2012 tarihinde yapılacak ÇANDEF Olağan Genel Kurulu için yönetim kurulunda alınan "tüzük değişikliği" konusuna da değinen Başkan Özenç "Yönetim Kurulumuzun talepleri doğrultusunda yapılacak olan tüzük değişikliği ile ilgili öneri ve düşüncesi olanların federasyonumuzla irtibata geçerek bilgilendirme yapmalarını da istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler