Arsenal: 1 - Beşiktaş: 0 İZLE

Arsenal: 1 - Beşiktaş: 0 İZLE

Kartal'dan şanssız veda...

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi play off turunda güçlü Arsenal karşısında yine müthiş oynadı ama şanssız bir gole sahadan 1-0 yenik ayrıldı ve Devler Ligi'ne veda etti. temsilcimiz yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek. 

Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında Arsenal karşısında tur arayan Beşiktaş'ta, ilk maçtaki kadronun tamamına yakınını koruyan teknik direktör Slaven Bilic, sakatlığı geçen Hutchinson'ı ilk onbirde sahaya sürerken, Necip Uysal'ı yedek soyundurdu.  "Devler Ligi'ne altıncı kez katılmak için mücadele eden Beşiktaş, 60 bin kişilik Emirates Stadı'ndaki karşılaşmaya teknik direktörü Bilic'ten yoksun çıktı. İstanbul'da oynanan ilk maçın uzatma dakikalarında hakem Milorad Mazic tarafından oyundan atılan ve 1 maç ceza alan Hırvat teknik adam, takımının Arsenal karşısındaki tur mücadelesini tribünden takip etti.

Mücadeleye tempolu başlayan ve topa daha fazla sahip olan Arsenal, kanatlardan Oxlade-Chamberlain ve Mesut Özil ile etkili gelmeye çalıştı. Taraftar desteğini de arkasına alan ev sahibi ekip, ilk 15 dakikada Wilshere ve Cazorla ile gole yaklaşsa da siyah-beyazlı savunmayı aşmakta zorlandı. 15. dakikadan sonra dengeyi sağlayan temsilcimiz, önemli kontralar da yakaladı. Bunların birinde Oğuzhan'a Debuchy'nin diğerinde de Flamini'nin Motta'ya müdahalelerinde penaltı bekledik ama hakem Proenca devam dedi. 

ilk yarının anlarında ise temsilcimiz golü kalesinde gördü. Wilshere kalabalıkta Alexis'i gördü, o da topu Tolga'nın yanından ağlara gönderdi. 

Beşiktaş'ın yarı alanından çıkmaya çalıştığı ilk yarının uzatma bölümünde yeni transferi Sanchez ile golü bulan Londra ekibi, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Savunma güvenliğini ön planda tutan Beşiktaş ise ileri uçta gol arayan Senegalli yıldızı Demba Ba'yı istediği toplarla buluşturamadı. Ani ataklarla ve uzun toplarla skor üretmeye çalışan siyah-beyazlı ekip, aradığı golü ilk 45 dakikada bulamadı.

İkinci yarıda temsilcimiz riskleri göze alınca Arsenal pozisyon buldu ama bunlarda da Tolga çok iyi kurtarışlara imza attı. 75. dakikada ev sahibi ekipte Debuchy kırmızı kart gördü ve son 15 dakikayı İngiliz ekibi 10 kişi oynadı. Beşiktaş da Demba Ba ile bulduğu pozisyonu değerlendiremedi. 

Beşiktaş son 15 dakikada da gol bulamayınca Şampiyonlar Ligi play off turunda güçlü Arsenal karşısında yine müthiş oynadı ama şanssız bir gole sahadan 1-0 yenik ayrıldı ve Devler Ligi'ne veda etti. temsilcimiz yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.

MAÇIN ÖZET GÖRÜNTÜLERİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler