Aşık hakim, katibeyi rehin aldı!

Aşık hakim, katibeyi rehin aldı!

64 yaşındaki hakim, katibeyi silahla rehin aldı.

İstanbul Adalet Sarayı’nda 64 yaşındaki hakim, aşkına karşılık vermeyen 30 yaşındaki katibeyi, mesai saati bitiminde silahla rehin aldı. Nöbetçi savcının ikna ederek durdurduğu hakim gözaltına alınmadı. Olayın ardından ortadan kayboldu

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda önceki gün mesai saati bitiminde bir skandal yaşandı. İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi 64 yaşındaki Ümit Y.E., platonik aşkı İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi katibi 30 yaşındaki Zeynep R.D ’yi odasında silahla rehin aldı. Adliye binasının ikinci katında yaşanan skandal şöyle gelişti;
 
Mesai saati bitiminde odasında çalışmaya devam eden Zeynep R.D ’nin kapısı hakim Ümit Y.E. tarafından açıldı. İçeri girdikten sonra odanın kapısını kapatan hakim belinden silahını çıkararak katibeye “Seni de kendimi de vuracağım. Beni ne hale düşürdün” dedi. Korkudan hiçbir şey yapamayan katibe Zeynep R.D. adliye içinde memurların kullandığı “haberci” isimli programdan yan odada olan bir arkadaşına hakimin kendisini rehin aldığını söyledi. Memur nöbetçi savcıya durumu bildirdi. Polisle birlikte olay yerine gelen nöbetçi savcı, kapının önünde eli silahlı hakimi ikna etmeye çalıştı. Uzun süre direnen hakim sonunda kapıyı açtı. Kapının açılmasıyla birlikte polise sığınan katibe uzun süre olayın şokunu atlatamadı.
 
Zeynep R.D polislere hakimin kendisini öldürmek istediğini söyledi. Ancak Hakimler ve Savcılar Kanunu gereği hakim Ümit Y.E herhangi bir işlem yapılamadı. Hakim bu nedenle adliyeden elini kolunu sallayarak ayrıldı. Polise verdiği ifadede hakimden şikayetçi olan Zeynep R.D., “Beni ne hallere düşürdün, seni de kendimi de öldüreceğim’ dedi. Beni uzun zamandır taciz ediyordu. Dayanamayınca durumu Adalet Komisyonu’na bildirdim. Komisyon yerimi değiştirdi. En son Adalet Bakanlığı müfettişlerine şikayette bulundum. Hakim hakkında soruşturma başlatıldı ”dedi. İddiaya göre hakim Ümit Y.E., olayın ardından silahını adliyedeki temizlik görevlisine vermeye çalıştı. Temizlik görevlisi bu isteği yerine getirmedi.
 
Eşi de aynı adliyede hakim
 
17. Asliye Ceza Mahkemesi ’nin hakimi Ümit Y.E., olayın ardından dün adliyeye gelmedi. Nerede olduğu bilinmeyen Ümit Y. E ’nin eşi de aynı adliyede 14. Ticaret Mahkemesi ’nin hakimliğini yürütüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler