Askeri araç devrildi: 3 şehit, 18 asker yaralı

Askeri araç devrildi: 3 şehit, 18 asker yaralı

Askeri aracın devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 asker şehit oldu, 18 asker yaralı...

Van'ın Saray İlçesi'ne bağlı Karahisar Köyü yakınlarında meydana gelen kazada 3 asker şehit oldu 18 asker yaralandı.
İSİMLER AÇIKLANDI

Gece saat 01.30 sıralarında Saray’ın Karahisar köyü yakınlarında kontrolden çıkan askeri araç, şarampole devrildi. Feci kazada, 3 asker şehit oldu, 18 asker de yaralandı. Yaralı askerler ile şehit olan askerlerin isimleri; Kazada şehit düşen Hasan Alici (Konya), Özkan Özdemir (Adıyaman) ve Ali Ekber Aslan (Iğdır) isimli askerler, helikopterle Van Asker Hastanesi'ne getirilmişti. Şehit askerlerin öğleden sonra Jandarma Filo Komutanlığı'nda yapılacak törenin ardından memleketlerine gönderilmesi bekleniyor.

DURUMU AĞIR OLAN YARALI YOK
Saray Kaymakamı Ahmet Can Pınar, olayın meydana gelmesinin ardından bölgeye gerekli ambulans ve arama kurtarma ekibi sevk edildiğini, yaralıların Van'a nakillerinin sorunsuz bir şekilde sağlandığını ve durumu ağır olan hiçbir askerin bulunmadığını söyledi. Kaymakam Pınar, şehit askerlerin de helikopterle Van'a sevk edileceğini de aktardı. Van Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralı askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

DAHA ÖNCE 11 ASKER YARALANMIŞTI
Kaza saat 15.00 sıralarında meydana Başkale İlçesi Bayram Petrol mevkiinde meydana geldi. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'ndan çıkan ve Hakkari'ye giden 5 araçlık konvoyda bulunan Kirpi tipi bir zırhlı askeri araç, yolun buzdan dolayı kaygan olması nedeniyle virajı alamayarak yan yattı. Meydana gelen kazada araçta bulunan 11 asker yaralandı. Yaralı askerlere ilk müdahale ambulansla götürüldükleri Başkale Devlet Hastanesi'nde yapıldı. 3 asker Van Asker Hastanesi'ne sevkedilirken, diğer askerlerin bir süre müşahade altında tutulacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler