Askeri araca saldırı!

Askeri araca saldırı!

6 asker yaralandı.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinden Lice'ye gitmekte olan askeri zırhlı aracın geçişi sırasında mayın patlaması sonucu 6 asker yaralandı.

Olay, bugün saat 21.50 sıralarında meydana geldi. Hani İlçesinden Lice İlçesine giden olan askeri zırhlı aracın geçişi sırasında, teröristlerin yola döşediği mayın, uzaktan kumanda ile patlatıldı. Büyük bir gürültü ile meydana gelen patlamada içerisinde 9 personelin bulunduğu zırhlı araçtaki 6 asker hafif şekilde yaralandı. Hani Devlet Hastanesi'nde ilk tedavileri yapılan ve sağlık durumları iyi olduğu belirtilen askerler, Diyarbakır'a götürüldü. Güvenlik güçleri patlamadan sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.
 
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yaralı askerlerin durumlarının iyi olduğunu belirterek, "Patlama ile birlikte tabiki zırhlı araç savruluyor. Araçta 9 güvenlik görevlisi bulunuyor. Tabi ilk anda 3 arkadaş araçtan çıkıyor. Geriye kalan 6 askerimiz fiziki olarak yaralı bile diyemeyeceğimiz şekilde yaralanıyor. İlk olarak Hani Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk müdahalenin ardından Diyarbakır'a getiriliyor. Teröristlerin yakalanması amacıyla güvenlik güçleri tarafından çevrede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler