Askeri birlikte patlama: 17 yaralı

Askeri birlikte patlama: 17 yaralı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Kavak Beldesinde bulunan Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanlığı 18'inci Piyade Mekanize Tugayında gece eğitim atışı sırasında patlama meydana geldi.

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde bağlı Kavak Beldesi'nde bulunan Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanlığı 18'inci Piyade Mekanize Tugayı'nda gece eğitim atışı sırasında meydana gelen patlamada yaralı sayısının 17'ye çıktığı kaydedildi.

18'inci Piyade Mekanize Tugayı'nda bugün saat 21.45 sıralarında gece atış eğiti yapılırken, patlama meydana geldi. Edinilen bilgiye göre tanktan yapılan atış esnasında mermi aralarında rütbelilerin de bulunduğu askerlerin yakına düşüp patladı. Patlama nedeniyle askerler Murat Bucaklı, Yalçın Yıldırım, Ahmet Altınsoy, Talat Değer, Hakkı Arı, Mehmet Ali Uzunkaya, Murat Koç, Abdül Tekin ve Tuğkan Çilingir ile ismi öğrenilemeyen 3 asker yaralandı.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar olayla ilgili yaptığı açıklama, "Tugayda gece eğitim atışı yapılmış. Tank mermisi yakına düşmüş. Onunla ilgili olarak da yaralılar var. 17 kişinin yaralandığını ve çok şükür durumlarının ağır olmadığını öğrendik" dedi.

HAYATİ TEHLİKELERİ YOK
Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını belirten Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, "Askeri birlikte planlı bir eğitim yapılırken, patlama meydana gelmiş. Şuan nasıl olduğu konusunda biz de net bir bilgi edinemedik. Patlama esnasında bir Binbaşı, bir Yüzbaşı, bir Üsteğmen, 7 Astsubay, 2 Uzman Çavuş ve 5 er yaralandı. Yaralı 3 Astsubay Keşan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Başına şarapnel parçası isabet eden 5 yaralı da tedbir amaçlı ve tomografi çekilmek üzere Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Diğer 9 yaralının da Gelibolu'da Askeri ve Devlet Hastanesi'nde tedavisi sürüyor" dedi.

Patlama sonrası yaralı askerlerin meslektaşları ve yakınları hastaneye akın etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler