Askeri helikopter düştü!

Askeri helikopter düştü!

5 asker şehit olurken 7 yaralı var.

 

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde inişe geçtiği sırada güç kaybına uğrayarak düşen Sikorsky tipi askeri helikopterde yaralanan 8 askerden biri, tedavi gördüğü Van'da hayatını kaybetti. Böylelikle kazada şehit olan askerlerin sayısı 5'e yükseldi. 
 
Olay, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde saat 16.55 sıralarında meydana geldi. Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait S-70 Sikorsky tipi helikopter, Dağlıca'nın 12 kilometre kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği sırada, ilk belirlemelere göre güç kaybına uğrayarak düştü. İçerisinde 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi bulunan helikopterde, 4 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. 8 askerden biri, tedavi gördüğü Van'da hayatını kaybetti. Kazadan, 3 kişinin ise yara almadan kurtulduğu belirtildi.
 
Olayın ardından Yüksekova ve çevredeki birliklerden Dağlıca'ya çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, Hakkari ve Yüksekova'ya götürülerek tedavi altına alındı.
 
GENELKURMAY BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI
Kazayla ilgili, Genelkurmay Başkanlığı da, internet sitesinden yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"22 Temmuz 2012 Pazar günü saat 16.55 sıralarında, 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz; Dağlıca 12 km kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği esnada, ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğramıştır. Kaza sonucunda; 4 personelimiz şehit olmuş, 8 personelimiz yaralanmıştır. Şehit ve yaralılarımız Hakkari ve Yüksekova'ya tahliye edilmişlerdir. Kaza ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."
 
CUMHURBAŞKANI GÜL VE BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e telgraf göndererek başsağlığı diledi. Gül, gönderdiği telgrafta şehitlerin ailelerine, Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dileklerini iletti.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Orgeneral Özel'e başsağlığı mesajı göndererek, üzüntülerini iletti ve yaralı askerler için acil şifa dileğinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler