Askerleri zehirleyen yemek şirketine AKP-MHP kalkanı

Askerleri zehirleyen yemek şirketine AKP-MHP kalkanı

Zehirlenme olayı bir ayda 4’üncü kez tekrarlandı. CHP’li Tur Yıldız Biçer, askere yemek çıkaran şirketin sahibinin Amasya AKP Milletvekili Haluk İpek’in ‘kadim dostu’ olduğunu öne sürdü

Manisa'da bir ay içinde 4 defa binlerce askerin zehirlenmesine neden olan Rota Yemek şirketiyle ilgili çarpıcı iddialar gündeme getirildi. Üçüncü zehirlenmeden sonra CHP'li vekillerin ‘Bu şirketi ve zehirlenme olayını araştıralım' önerisi TBMM'de AKP-MHP'li vekillerin oylarıyla reddedildi. CHP'li Tur Yıldız Biçer, şirket sahibinin AKP Amasya Milletvekili Haluk İpek'in ‘dostu' olduğunu Meclis kürsüsünden açıkladı.

MECLİS ARAŞTIRSIN
Zehirlenme olayları peş peşe yaşanınca CHP Manisa milletvekilleri Özgür Özel, Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer, 30 Mayıs ve 13 Haziran tarihlerinde bu konuyu Meclis gündemine taşıdı. AKP-MHP tarafından reddedilen önergede CHP'li Nurlu, “Kışlalarda yaşanan zehirlenme vakalarıyla ilgili, Genelkurmay Başkanlığı resmi makam yetkilileri tatmin edici bir açıklama yapmamıştır” dedi.

YENİDEN ÖNERGE VERECEĞİZ
CHP'li Mazlum Nurlu, son yaşanan zehirlenme olayı üzerine yeniden önerge vereceklerini söyledi. Nurlu, “Araştırma önergesini reddeden AKP milletvekilleri dün ve bugün yaşanan zehirlenmelerden sorumludurlar. Askerlerin neden zehirlendiklerinin araştırılması ve ihale alan şirketlerin siyasi bağlantılarını ortaya çıkarmak amacıyla komisyon kurulması için yeni bir önerge vereceğiz” diye konuştu.

MALİYE'DE DE ZEHİRLEDİ
Rota şirketinin geçen yıl Maliye Bakanlığı'na verdiği yemek nedeniyle de zehirlenme yaşandığı ortaya çıktı. Bu konuyu Meclis kürsüsünden dile getiren CHP'li Tur Yıldız Biçer, “Rota yemekçiliğin hazırlamış olduğu yemeklerden 5 Ekim 2016'da Maliye Bakanlığı'ndaki görevli personel de zehirlenmiştir. Rota şirketiyle olan sözleşme 27 Ekim 2016'da feshedilmiştir” bilgisini verdi.

‘VEKİLİN DOSTU' İDDİASI
CHP'li Biçer, yemek şirketinin sahibi ile AKP'li vekilin dost olduğunu iddia ederek şunları söyledi: “Rota şirketinin ortaklarından Veysi Avşar ile AKP'li vekil Haluk İpek arasındaki kadim dostluğa binaen mi devlet kurumlarının ve kışlaların ihaleleri Rota'ya verilmektedir? Aynı şirketin birden fazla yerde zehirlenme vakası var.”

ASKER YAKINLARI, BAKAN FİKRİ IŞIK'A TEPKİ GÖSTERDİ
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Manisa Merkez Efendi Hastanesi'nde askerleri ziyaret etti. Işık'a bazı vatandaşlar ve asker yakınları tepki gösterdi.

Zehirlenme olayına ‘salmonella bakterisinin' neden olduğu tespit edildi. Fikri Işık, yemek veren Rota şirketiyle sözleşmeyi sonlandırdıklarını açıkladı. Soruşturma açılan yemek şirketinin 21 çalışanı gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler