Aslan muradına erdi

Aslan muradına erdi

Spor Toto Süper Lig'de 2. sıranın sahibi belli oldu. Son maçta Erciyesspor'u 2-1 yenen Galatasaray, sezonu 65 puanla tamamladı ve Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılan tatım oldu.

Spor Toto Süper Lig'i 2. sırada tamamlama yolunda en kritik karşılaşma Galatasaray-Erciyesspor maçıydı. Sarı krımızılıların kazanmaktan başka aresi yoktu, konuk takım ise geçen hafta ligde kalmış olmanın verdiği moralle sahadaydı. Soma'da yaşanan facia nedeniyle 2 takım da sahaya kaybettiğimiz işçileri anan pankartla TT Arena'ya çıktı. Maça Galatasaray başladı ve Erciyesspor sahasından çıkmakta zorlandı ancak sarı kırmızılılar bu baskıyı gole çeviremedi. İlk yarıda rakip kaleye 13 şut atan Galatasaray Gökhan'ı geçemedi. Maçın en net gol pozisyonunu 34. dakikada yakalayan Sneijder, bomboş durumda golü atamadı.

İkinci yarıya Galatasaray golle başladı. 4+6. dakikadas seri paslaşmalar sonrasında Sneijder'in içeri çevirdiği topu Burak ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi. Daha sonra kontrollü bir anlayışa geçen Galatasaray, hızlı ataklarla gol aradı. Umut ve Burak'la 2 fırsatı kullanamayan sarı kırmızılılar, 75. dakikada 2. golü buldu. Selçuk'un ön direğe ortasında iyi yükselen Umut topu kafayla ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı. 

82. dakikada konuk takım farkı bire indirdi. Sabri'nin uzaklaştırmak istediği top Hakan'a çarparak Mangane'nin önünde kaldı o da farkı bire indirdi. 

Ancak başka gol olmadı ve Galatasaray sezonu 2 sırada tamamlayıp Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi başardı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler