Aslı Çakır Alptekin'e 8 yıl men cezası!

Aslı Çakır Alptekin'e 8 yıl men cezası!

CAS, beklenen kararı açıkladı ve...

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun (IAAF), olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin ile ilgili başvurusunu haklı bularak, milli atleti, doping yaptığı gerekçesiyle 8 yıl müsabakalardan men etti.

CAS'tan yapılan açıklamaya göre, davanın tarafları IAAF, Aslı Çakır Alptekin ve Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF), milli sporcunun 2010 Temmuz ile 2012 Ekim tarihleri arasında verdiği kan numunelerinde anormal değerlere rastlandığı konusunda uzlaşmaya vardı.

Bunun sonucunda mahkeme, 29 yaşındaki atlete, 2004'ten sonra ikinci kez doping maddesi kullandığı gerekçesiyle 8 yıl men cezası verilmesine hükmetti. Cezanın, 9 Ocak 2021 gece yarısına kadar süreceği bildirildi. Ayrıca Aslı'nın 29 Temmuz 2010'dan bu yana katıldığı yarışmalarda elde ettiği madalya, derece, ödül, puan ve para ödüllerinin de geri alınmasına karar verildi.

Milli sporcu böylece 2012 Londra Olimpiyatları, 2012 Avrupa Atletizm Şampiyonası ve 2011 Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda kazandığı altın madalyaların yanı sıra 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda aldığı bronz madalyayı da kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler