Astana: 2 - Galatasaray: 2

Astana: 2 - Galatasaray: 2

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 2. haftasında Astana temsilcimiz Galatasaray'ı ağırladı.

Şampiyonlar Ligi'nde son galibiyetini 2013 Aralık'ında Juventus'a karşı alan Galatasaray, Astana deplasmanından 2-2'lik sonuçla dönüyor.

Karşılaşmaya kontrollü başlayan Galatasaray, suni çim olan sahanın da etkisiyle müsabakanın ilk bölümünde istediği pasları yapmakta zorlandı. Oyun kontrolünü eline alamayan sarı-kırmızılılar, dengeli rakibi karşısında organize atak geliştiremedi. İyi paslaşarak oyunu rakip yarı alana yıktığı bölümde Bilal Kısa'nın 31. dakikada uzaktan vuruşunda golü bulan "Cim Bom", devreyi 1-0 önde kapattı.

Maça dengeli başlayan Astana, Galatasaray'ın organize bir atak geliştirmesine engel oldu. Hücumda Denayer'in savunduğu kanadı kullanan ev sahibi ekip, Kethevoama ile etkili olmaya çalışsa da final paslarını atamadı. İlk yarıda gol pozisyonuna giremeyen Astana, 31. dakikada yediği gole engel olamadı ve devre arasına 1-0 geride gitti.

Mücadelenin 2. yarısında da dengeli bir futbol vardı. Galatasaray skoru korumak ve Astana'dan 3 puanla ayrılmak, Astana ise beraberliği yakalamak istiyordu. Maçın 77 dakikasında gelişen Astana kontra atağında önce Semih düştü, sonrasında topla buluşan Kabananka'nın altı pas üzerine yaptığı ortada topla buluşan Hakan Balta kendi kalesine golü attı. 

Skorun 1-1'e gelmesinin ardından takımlar önemli fırsatlar buldu. Dakika 86'da ise Sinan Gümüş'ün ortasında Astana kalecisi Nenad Eric çok büyük bir hata yapınca temsilcimiz 2-1 öne geçti. 

Maçta skoru belirleyen gol ise 89. dakikada kaleci Muslera'nın yumrukla ceza sahası dışına uzaklaştırdığı topa Canas kafa vuruşuyla topu Galatasaray kalesine gönderdi: 2-2

Geride kalan dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray ile Astana 2-2 berabere kaldı. 

ASTANA: 2 - GALATASARAY: 2
STAT: Astana Arena
HAKEMLER: Martin Strömbergsson, Daniel Gustavsson, Joakim Flink

FC ASTANA: Nenad Eric, Branko Ilic, Evgeni Postnikov, Marin Anicic, Nemanja Maksimoviç, Georgiy Zhukov, Foxi Kethevoama, Dmitri Shomko, Roger Canas, Baurzhan Dzholchiev, Junior Kabananga

GALATASARAY: Fernando Muslera, Hakan Baltan, Lionel Carole, Semih Kaya, Jason Denayer, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Umut Bulut, Lukas Podolski

Gol: Dk. 31 Bilal Kısa, Dk. 86 Sinan Gümüş (Galatasaray), Dk. 77 Hakan Balta (KK), Dk. 88 Roger Canas (Astana)

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin maçlarında skorlar:

A GRUBU
Malmö FF: 0 - Real Madrid: 2
Shakhtar Donetsk: 0 - Paris Saint-Germain: 3

B GRUBU
CSKA Moscow: 3 - PSV Eindhoven: 2
Manchester United: 2 - Wolfsburg: 1

C GRUBU
FC Astana: 2 - Galatasaray: 2
Atletico Madrid: 1 - Benfica: 2

D GRUBU
Mönchengladbach: 1 - Manchester City: 2
Juventus: 2 - Sevilla: 0

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler