Atamızı anıyoruz

Ata'mızı anıyoruz

Bugün 10 Kasım...

Bugün 10 Kasım... Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 74. yıldönümü. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunu özlemle ve minnetle anıyoruz.

Atatürk, ölümünün 74. yıl dönümünde tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenler ve çeşitli etkinliklerle anılacak.
 
BAŞKENT'TE TÖREN BAŞLADI
 
Başlarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bulunduğu devlet erkanı Anıtkabir'deki törende hazır bulundu. Büyük Önder'in 74 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te Anıtkabir'e çelenk konularak, manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu.
 
DOLMABAHÇE’YE ZİYARETÇİ AKINI
Binlerce kişi sabahın erken saatlerinde Atatürk’ün hayatını kaybettiği Dolmabahçe Sarayı’na akın etti. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk resimleri ile Dolmabahçe Sarayı’na gelen binlerce kişi sarayda Atatürk’ün son nefesini verdiği odayı görmek ve Atatürk’ü anmak için sıraya girdi.
 
CUMHURBAŞKANI GÜL
Devletin zirvesi de Atatürk'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Atatürk, ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, reformları, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, diplomaside ve siyasetteki vizyonuyla dünyanın saygısını kazanmıştır, rahmetle anıyoruz" dedi.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulu Önder Atatürk'ün 'en büyük mirasım' dediği Cumhuriyet'in, 89 yıl boyunca yaşanan tüm badirelere rağmen dimdik ayakta olduğunu ve emin eller yönetiminde aydınlık bir geleceğe doğru özgüvenle ilerlediğini kaydetti.TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk milletinin, Büyük  Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda yürümeye devam edeceğini ve 'Büyük Türkiye' idealine hayat vermek için azimle, inançla ve kararlılıkla çalışmasını sürdüreceğini bildirdi.
 
ÇANKIRI'DAKİ TÖRENLER
10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle yarın tüm ülke genelinde olduğu gibi Çankırı'da da anma programı gerçekleştiriliyor. Anma programı çerçevesinde ilk olarak Anıt alanına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi ve akabinde 100. Yıl Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisinde Atatürk fotoğrafları sergisi açılacak.
 
Atatürk’ün ölümünün 74. yıl dönümü nedeniyle yarın (pazar) ayrıca Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde 80. Yıl Cumhuriyet Lisesi tarafından hazırlanan il anma programı gerçekleştirilecek.
 
13 Kasım 2012 Salı günü ise anma programı çerçevesinde Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından Atatürk konulu konferans gerçekleştirilecek. 14 Kasım 2012 Çarşamba günü ise Orman Fidanlık Müdürlüğü-Orman İşletme Müdürlüğü tarafından POMEM’de fidan dikimi yapılacak.
 
VAHDETTİN ÖZCAN'IN 10 KASIM MESAJI
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ölümünün 74.Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.  Vali Özcan mesajında;
 
"İşgal edilen aziz vatan topraklarını, her türlü imkansızlıklara rağmen inandığı fikirleri doğrultusunda “Ya İstiklal, Ya Ölüm” parolası ile Milli Mücadele vererek kurtaran, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, yaptığı devrimler ve koyduğu ilkelerle tarihin akışını değiştirerek ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıran, bize demokratik, laik, sosyal hukuk devletini miras olarak bırakan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Komutan ve Eşsiz Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 74.Yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyorum." diyerek, Ulu Önder Atatürk’e olan minnet ve şükran duygularını ifade etti.
 
ÇANKIRI BAROSU BAŞKANI
AV. ERKAN KÖROĞLU'NUN MESAJI
 
"Büyük Atatürk; "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”
 
Bize bıraktığınız en önemli vasiyetiniz budur. Naçiz vücudunuz çok sevdiğiniz vatan topraklarında yatmakta, düşünceleriniz, ilkeleriniz bizlerin yolunu aydınlatmaktadır; “en büyük eserim” diyerek daima övündüğünüz ve bizlere emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayakta durmaktadır. Emanetinizin daima yılmaz bekçileri olacağız.
 
Ruhunuz şad olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler