Atatürk Anıtı’na saldıran ‘baltalı meczup’ yakalandı

Atatürk Anıtı’na saldıran ‘baltalı meczup’ yakalandı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, kimliği belirlenemeyen bir kadın, Atatürk Anıtı'na balta ile saldırdı. Güvenlik kamera görüntülerini izleyen polis, baltalı meczupu baltasıyla birlikte yakalayarak gözaltına aldı.

Çorlu’nun Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anıtı’na gelen bir kadın, üzerinde taşıdığı baltalayıp çıkarıp, Atatürk’ün ayak kısmına vurdu. Çevrede bulunanların tepki gösterdiği kadın, daha sonra baltayı çarşafının içine gizleyerek alandan uzaklaştı.

YAZI BIRAKIP KAÇTI
Heykelin ayak kısmında hafif hasarın oluştuğu saldırı, çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Haber verilmesi üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polisin yaptığı incelemede baltalı saldırıyı gerçekleştiren kadının, Atatürk Anıtı’na bir yazı da bıraktığı görüldü.

BALTALI MECZUP YAKALANDI
Polis Atatürk Anıtı’na yapılan baltalı saldırının ardından görgü tanıklarının ifadesine başvurdu, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Saldırganın Lojman Sokak üzerinde görülmesi üzerine çalışmalar bu bölgede yoğunlaştırıldı. Kadın, Alipaşa Okul Arkası 4’üncü Aralık Sokak’ta saldırıda kullandığı baltayla yakalandı. Gözaltına alınan kadının evli Çiğdem B. (30) olduğu ortaya çıktı.

Sorgulanmak üzere Çorlu Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Çiğdem B.’nin saldırıdan önce anıta bıraktığı notta ise, “Rahman ve Rahim Allah’ın adı ile Allah emrinde galiptir. Yusuf Suresi 21. Ayet" yazdığı bildirildi. Çiğdem B.’nin emniyetteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

corlu-baltali-meczup-resim-11.jpg

CHP’Lİ AYGUN: SALDIRILAR PÜSKÜRTÜLMEKTEDİR
ATATÜRK’E BAĞLILIK ARTMAKTADIR
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluş gününde Atatürk anıtına balta ile sadırıp “Allah emrinde galiptir” diye yazı bırakan Çiğdem Bolbol'un yakalandığını söyledi.

CHP Tekirdağ Vekili Aygun, Diyanet İşleri Başkanı'nı Ali Erbaş'ın “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen milli ve yerli kimlikten uzak fesli Kadir Mısıroğlu'na yaptığı ziyaret sonrası başlayan saldırılara işaret ederek, “Bu saldırılar vatandaşımızın sert tepkileri ile püskürtülmektedir. Atatürk'e olan bağlılık da artmaktadır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler