Atatürkün otopsi fotoğrafları yayınlandı

Atatürk'ün otopsi fotoğrafları yayınlandı

Atatürk'ün ilk kez yayınlanan otopsi fotoğrafları gündeme bomba gibi düştü.

Ankaralı işadamı ve koleksiyoncu Muhammed Yüksel, Atatürk'ün öldürüldüğünü ve otopsi yapılırken kafatasının değil vücudunun açıldığı iddia etti.

FOTOĞRAFLARIN DEVAMI VAR
Atatürk'ün otopsi sonrası fotoğlarını yayınlayan Yüksel, elinde gerçekleri alt üst edecek bilgi ve fotoğrafların olduğunu da ileri sürdü. Elinde Atatürk'ün otopsi yapılırken fotoğrafların bulunduğunu ileri süren Yüksel "Kesme biçme işlemleri yapılırken de fotoğrafları var ama onları yayınlatmak istemiyorum. Buyurun Ankara'ya gelin göstereyim. Doktor Akil Muhtar, doktor Mehmet Kamil, doktor Süreyya Hidayet, doktor Abra Vaya... Doktor Abra Vaya Yahudi asıllı Rum'dur. 1935-1943 yılında Atatürk'ün azınlıklar için kontenjanından Niğde Milletvekilliği yapmış, kurucu meclis üyeliği yapmış, senatörlük yapmış bir vatandaş. Kendisi Yahudi, karısı İzmirli bir Rum. Atatürk'ün özel doktoru. Fotoğrafların devamı var." dedi.
 
ata-otopsi-resim-062.jpg
 
ÖLÜM RAPORU NEDEN YAYINLANMADI?
Atatürk'ün ölüm raporunun yayınlanmadığına dikkat çeken Yüksel "Şunu tartışmanız gerekli. Atatürk'ün otopsi raporu neden yayınlanmadı? Doktorların açıklamalarını okuyorum: Biz kan almaya bile cesaret edemedik. 1938'de bütün dünyada otopsi yapılıyordu. Ve neden öldüğü açıklanıyordu. Ama Atatürk'ün ölüm raporu yayınlanmıyor. Bir rapor var mı ölümüyle ilgili? Siroz'a bağlı kalp durması diyorlar ama kan örneği yok. Kan almaya cesaret bile edemedik diyor doktorlar." diye konuştu.
 
ata-sonfoto-resim-063.jpg
 
ATATÜRK ÖLDÜRÜLDÜ
"Elimde Atatürk'ün kafatasının açıldığı değil, vücudunun açıldığı fotoğrafları var." diyen Yüksel iddialarını şöyle sürdürdü: "Çok net değil ama karnının açıldığı görünüyor. Bunların negatifleri var elimde. Atatürk'ün hazırlanmış bir ölüm raporu yok. Ben Atatürk'ün öldürüldüğüne inanıyorum. Neden bir Cumhurbaşkanı'nın ölüm raporu yayınlanmaz. Bu fotoğraflar elime açıklayamayacağım bir yerden geldi ve bu fotoğraflar Genelkurmay arşivlerinde bile yok."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler