Atilla Taş yeniden cezaevine girdi

Atilla Taş yeniden cezaevine girdi

FETÖ soruşturmasında 14 ay cezaevinde kalan ve 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alan şarkıcı Atilla Taş, İstinaf Mahkemesi'nin cezasını onaması üzerine yeniden cezaevine gönderildi. Taş'ın en az 2 ay daha hapis yatacağı öğrenildi.

Atilla Taş, bugün gözaltına alınarak Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Polisler eşliğinde İnfaz Bürosu’na getirilen Atilla Taş, buradaki işlemlerinin ardından tutuklandı. Polis eşliğinde asansöre binen Atilla Taş kendisine soru soran gazetecilere ise “Vatan sağolsun… Yarın 10 Kasım Atamı saygıyla anıyorum” diye cevap verdi. Atilla Taş, ilk olarak 16:45 sularında Metris Cezaevi’ne gönderildi. Taş, burada yaklaşık yarım saat kaldı, ardından geldiği araçla Silivri Cezaevi’ne götürüldü.

İstinaf Mahkemesi, Atilla Taş’a yerel mahkemenin verdiği 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasını onamıştı.

Atilla Taş'ın avukatı Ali Deniz Ceylan infaz hesabına itiraz edeceğini belirterek, “Atilla Taş'ın terör infaz rejimine göre hapiste kalacağı sürenin yeniden hesaplanmasını talep edeceğiz” dedi. Avukatın itirazı kabul görür ve infaz yeniden hesaplanırsa Taş'ın hapiste kalacağı süre değişecek.

NE OLMUŞTU?

Atilla Taş, FETÖ soruşturması kapsamında 31 Ağustos 2016 tarihinde gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

15 NİSAN 2017: 8 SAAT ÖZGÜR KALDI YENİDEN TUTUKLANDI

15 Nisan 2017 tarihinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tahliye edilen Taş, aynı gün yapılan itiraz üzerine yeniden tutuklanmıştı.

26 EKİM 2017: TAHLİYE EDİLDİ
Taş, 23’ü tutuklu 29 sanığın yargılandığı davada; Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin, “örgüt üyeliği” ve “darbeye teşebbüs” suçlarından açılan dava dosyalarının birleştirilmesinin ardından, 26 Ekim 2017 tarihinde tahliye edilmişti.

9 KASIM 2018: İSTİNAF ONADI YENİDEN CEZAEVİNE GİRDİ
Atilla Taş, İstinaf Mahkemesi’nin cezasını onaması üzerine de bugün yeniden gözaltına alınarak cezaevine gönderildi.

1 YIL 2 AY HAPİS YATMASI ÖNGÖRÜLÜYOR AMA…
Taş’ın 1 yıl 2 ay daha hapis yatacağı öğrenildi. Avukatlarının ise 2 ay sonra Taş için denetimli serbestlik başvurusu yapacağı öğrenildi. Bu başvurunun ardından Taş’ın yeniden tahliye edilebileceği bildirildi.

NEYLE SUÇLANIYOR?
Atila Taş’ın, örgüte ait kapatılan Meydan gazetesi ile Haberdar isimli internet sitesinde köşe yazarlığı yaptığı, fuatavni’nin paylaşımlarını haber yaptığı, örgütün üst düzey mensupları arasında yer alan Ekrem Dumanlı, Said Sefa ve Erdal Şen isimli kişilerle telefon irtibatının olduğu, Bylock kullanıcısı olan 4 kişi ile telefon görüşmesinin bulunduğu ve örgüt tarafından kendisine yüklenen misyon gereğince sosyal medyada ve kamuoyunda algı operasyonları yaptığı iddia ediliyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler