Atkaracalar’da 196 konutun temeli atıldı

Atkaracalar'’da 196 konutun temeli atıldı

İlçede TOKİ tarafından yapılacak 196 konutun 2013 yılı ekim ayında bitirileceği belirtildi.

Atkaracalar ilçesinde TOKİ tarafından yapılacak 196 konutun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, milletvekilleri Av.İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Atkaracalar Kaymakamı Kürşad Karaca, Belediye Başkanı Rifat Altıntop, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Şakir Uslu, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Çardaklı Belediye Başkanı Osman Yılmaz,  Korgun Belediye Başkanı Halil Öz, Atkaracalar kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Belediye Başkanı Rifat Altıntop, yaptığı açılış konuşmasında "İlçemizin ihtiyacı olan 196 konutluk proje ile Gazibey Mahallesi Üçpınar Mevkiine 22.625 m2 alana yapılacak 196 konut, altyapı ve çevre düzenlemesi ile kentin modern bir yapıya kavuşacağını" belirtti.
 
Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, mutlu bir başlangıç için bir arada bulunduklarını belirterek, “dünyada mekan, ahrette iman”  düsturu ile hareket ettiklerini, TOKİ'nin vatandaşlar için umut kapısı olduğunu belirterek 196 konutun bir an önce bitirilmesi ve vatandaşların bu konutlara yerleşmesi temennilerini ileterek sözlerini tamamladı.
 
atkaracalar-tokikonutlaritemelatmatoreni-idrissahinvahdettinozcan-sozcu-resim-082.jpg  
 
Çankırı Milletvekili İdris Şahin, güzel ve anlamlı bir etkinliğe Atkaracalar’ın ev sahipliği yaptığını, güzel hizmetlerin güzel insanlarla yapıldığını belirterek, "bugün yine güzel bir hizmet için buradayız. İnşallah çalışmalarımız hayırlara vesile olur"” dedi.
 
Ülkenin her yerine dağılmış ticarette maruf olmuş Atkaracalarlılar'ın yatırımlarını getirmelerini beklediklerini belirten Şahin, Atkaracalar’'a bağlı köylerin tamamının suya ve kanalizasyona kavuştuğunu, sadece birkaç köyde yol probleminin olduğunu ve onunda gelecek yıl bitirileceğini belirtti. TOKİ hamlesini Çankırı'’da ilk başlatan Korgun Belediye Başkanı Halil Öz'’e de teşekkür etti.
 
Birlik ve beraberliğe kastedenlere en güzel cevabı Anadolu’'nun bağrından verileceğini belirten Şahin, "vatanımız, istiklalimiz ve bağımsızlığımız için mücadele edenlere tüm dualarımız diyerek,  M.Akif'’in “'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, Düşün altında binlerce kefensiz yatanı'” sözlerini söyledi ve hizmetin en güzeline layıksınız, sizlere hizmet etmekten keyif alıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
 
Vali Vahdettin Özcan ’da "bu konutların Atkaracalar'’a yapılmasında Sayın Vekillerimizin ne kadar emek sarfettiklerini biliyorum, kendilerine teşekkür ediyorum" diyerek başladığı sözlerini şöyle devam ettirdi:
 
"“Şirin İlçemiz Atkaracalar'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Gazibey Mahallemizde yaptırılacak olan 196 konut çevre ve alt yap düzenlemesi temel atma töreni için toplanmış bulunuyoruz. Atkaracalarlılar'a ve Çankırılılar'a hayırlı olsun.
 
Atkaracalar merkezi (1700) civarında nüfusa sahip tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan küçük bir İlçemiz olmakla birlikte son yıllarda; E-80 (D.100) karayolundaki yoğunluk, tren yolunun İlçemizden geçişi, inanç turizmindeki gelişmeler, Devletimizin yatırımları, Kurşunlu ve Çerkeş İlçelerimizdeki dev sanayii yatırımları; bu İlçelerimiz arasında kalan Atkaracalarımızın geleceğe daha umutla bakmasını sağlamakta, İlçemizin önemini artırıp küçük bir cazibe merkezi haline getirmektedir.
 
Bu gelişmelere bakıldığında temelini atacağımız TOKİ konutları ilçemiz için isabetli bir gelişme olmuştur. İlimiz genelinde TOKİ tarafından bu güne kadar 1609 konut inşaatı bitirilmiş ve hak sahiplerine teslim edilmiştir. 280 konut inşaatı daha devam etmektedir.
 
Bugün de burada 196 yeni konutumuzun temelini atıyoruz.
 
İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayınızı ve bir kaç gün sonra Ülkemizin her köşesinde kutlayacağımız Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Dayanışmamızın en güzel günleri olan bu mübarek günler İlçemize-İlimize-Ülkemize bereket getirsin. Mutluluk getirsin.
 
İnşaatlarımızın kazasız belasız bir şekilde ve öngörülen zamanda zamanında bitirilerek hak sahiplerine teslimini temenni ediyorum. Burada oturacak kardeşlerimize de sağlıklı, mutlu bir yuva oluşturmaları dileğiyle böyle bir yatırımın yapımına destek sağlayan herkese şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum"” diyerek, yüklenici firma sahibi Adnan Men’i'yi yanına davet etti.
 
Yüklenici firma sahibi Adnan Men, 2014 yılında başında bitirilmesi gereken konutları 2013 yılı Ekim ayında bitirme sözü verdi.
 
Daha sonra kurban kesilip, dua edildikten sonra 196 konutun temeli Vali Vahdettin Özcan, Milletvekilleri Av.İdris Şahin, Hüseyin Filiz, Kaymakam Kürşad Karaca ve Belediye Başkanı Rifat Altıntop tarafından butona basılarak atıldı.
 
Konut alanında incelemelerde bulunan protokol üyeleri firma yetkileri ve çalışanlara kolaylıklar dileyerek Atkaracalar’'dan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler