Atletico Madrid-Real Madrid maçı hangi kanalda

Atletico Madrid-Real Madrid maçı hangi kanalda

Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında sahasında ezeli rakibi Real Madrid'i ağırlayacak.

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı başlıyor. Bugün ve yarın 4 karşılaşma oynanacak. Gecenin sonucu en çok merak edilen maçta Arda Turan'lı Atletico Madrid, Devler Ligi'ne taşınan derbide ezeli rakibi Real Madrid'i konuk edecek.

HANGİ KANALDA?
Arda Turan'ın da formasını giydiği Atletico Madrid, bugün 21:45'te Real Madrid'i konuk edecek. Maç NTV'den naklen yayınlanacak...

Geçtiğimiz yılın iki finalisti, çeyrek finalin ilk ayağında Vicente Calderon'da kozlarını paylaşacak. Atletico Madrid'de hedef; geçen yıl finalde 4-1 yenilerek kupayı kaybettiği Real Madrid karşısında ilk maçta avantajlı bir skor elde etmek. Geçen yıl, eski adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası olan Şampiyonlar Ligi'ni 10. kez kazanan Real Madrid ise rövanşı vermek istemiyor.

ÇEYREK FİNALE NASIL GELDİLER?
Atletico Madrid, 2. turda deplasmanda Bayer Leverkusen'e 1-0 yenilmiş kendi sahasında ise sahadan aynı skorla galibiyetle ayrılmıştı. Uzatmalarda da sonuç değişmemiş, Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu'nun atışlarını göle çeviremediği penaltıları 3-2 kazanan Atletico Madrid çeyrek finale yükselmişti. 

Real Madrid de bir başkan Alman temsilcisi Schalke 04'ü ikinci maçta ecel terleri dökmesine karşın, kupanın dışına itti. İspanyol devi ilk karşılaşmayı deplasmanda 2-0 kazanmasına rağmen, kendi sahasında 4-3 yenildi. 

REAL, 6 MAÇTIR YENEMİYOR
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin son finalistlerini karşı karşıya getiren çeyrek final öncesinde en dikkati çeken istatistik, geçen yılki Şampiyonlar Ligi finalinde Atletico Madrid'i 4-1 mağlup ederek kupayı kazanan Real Madrid'in bu maçtan sonra Atletico'yu yenememesi olarak gözüküyor.

Lig, Kral Kupası ve İspanya Süper Kupası'nda bu sezon 6 kez karşı karşıya gelen iki Madrid takımından Atletico Madrid'in 4 galibiyet ve 2 beraberlik ile ciddi bir üstünlüğü bulunuyor. Atletico Madrid, La Liga'da 7 Şubat'ta oynadığı lig maçında Real Madrid'e karşı 4-0'lık tarihi bir galibiyet almıştı. Her iki takım şu ana kadar 271 maç oynarken, Real Madrid 144, Atletico Madrid 68 kez galip geldi, 59 maç beraberlikle sonuçlandı.

Devler Ligi çeyrek finalinde İspanya'dan son şampiyon Real Madrid ve finalist Atletico Madrid'in yanısıra Barcelona ile Fransa'dan Paris Saint-Germain ve Monaco, Almanya'dan Bayern Münih, İtalya'dan Juventus ile Portekiz'den Porto mücadele edecek. Çeyrek final karşılaşmalarının rövanşları ise 21-22 Nisan tarihlerinde oynanacak.

Tamamı TSİ 21.45'te başlayacak UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçlarının programı şu şekilde:   

BUGÜN:
Atletico Madrid-Real Madrid
Juventus-Monaco 

YARIN:
Paris Saint Germain-Barcelona
Porto-Bayern Münih

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler