ATO Başkanı Salih Bezci’nin ilk esnaf ziyareti Sitelere oldu

ATO Başkanı Salih Bezci’nin ilk esnaf ziyareti Siteler'e oldu

Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’ün istifası ile boşalan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanlığı’na gelen Salih Bezci ilk esnaf ziyaretini Sitelere yaptı.

Bu ziyareti Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile birlikte gerçekleştiren  Başkan Bezci yapılan bu ziyaretten  son derece memnun olduğunu söyledi.

Açılış konuşmasını yapan Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı gelen konuklara sitelerle ilgili yapılan çalışmaları anlattı. Sitelerin sorunlarının çözümü konusunda Hükümetin ve yerel yönetimin verdiği destekten dolayı teşekkür ettiğini de dile getiren Başkan Taklacı özellikle Ticaret Odasından reklam ve tanıtım  konusunda kendilerine destek vermesini istedi.

Ankara Mobilyacılar  ve Lakeciler Odası’nın davetlisi olarak Sitelere gelen ve burada esnafla ve Sitelerdeki Ticaret Odası üyeleri ile buluşan Salih Bezci ise bundan tam 43 yıl önce1 yıllık bir siteler deneyimi olduğunu ve sitelerde kerestecilik yapan babasına  yardım ettiğini ifade eden  Başkan  Bezci  Sitelerin durumunu mercek altına almak gerektiğini dile getirdi.

Siteler hakkında da bir takım açıklamalar yapan Başkan Salih Bezci sitelerin sahip olduğu değerlerin yüzdelik oranlarını dile getirirken, “Siteler özellikle teknoloji konusunda kendisini yenilemekte zorlanmıştır. Rakamsal değere baktığımızda Siteler esnafının yüzde 27,9'u e-posta kullanırken, yüzde 30,9 unun  web sitesi  var.Kalan kısmın ise teknolojiden uzak  durumdadır.”şeklinde konuştu.

Ankara Ticaret Odasının siteleri mercek altına aldığını ve Siteler'deki  toplam esnaf sayısının yüzde 50 sinin ATO üyesi olduğunu ifade eden  Başkan Bezci Siteler için yapılacak her çalışmanın arkasında olduğunu ifade etti.

Sitelerin Otopark sorununa da değinen ve Sitelerde sürekli dolaşan  küçük akülü arabalarla bazı sorunların aşılabileceğini kaydeden ATO Başkanı Bezci Siteler'in ilerleme kaydedememesine karşılık, IKEA gibi büyük firmaların pazara girmesiyle esnafın da zor duruma düşeceğini anlattı.

Siteler'in dışında yeni planlanan Fuar çalışmaları hakkında da bilgi veren Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, fuar havzası projesinin Ankara’ya can katacağını bildirdi. AŞTİ’nin taşınması ile birlikte bu alanın kongre-fuar alanı olarak düzenlenmesi projesini anlatan Salih Bezci, gerek ATO’nun üst kuruluşu gerekse ticaretin etkin örgütlenmesi olması nedeniyle tüm ilgililerden destek istediklerini söyledi. ATO Kongre Merkezi ile birlikte AŞTİ’yi de içine alan Sögütözü bölgesinin “Kongre ve Fuar Havzası” olarak değerlendirilmesinin önemine de dikkat çeken Bezci, bu projeyle birlikte EXPO 2020’yi Ankara’da düzenlemek için önemli bir adım atılmış olacağını kaydetti. Bezci, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in projeye olumlu baktığına dikkat da dikkat çekti.

Dünyanın en önemli fuar alanlarının metro ayağında olduğuna dikkat çeken Bezci, AŞTİ alanının bu özelliği taşıması nedeniyle de tercih edilecek bir konumda bulunduğunu söyledi. Söz konusu projede mevcut AŞTİ binasının yıkılmasına gerek olmadığını, binanın fuar kullanımına çok uygun olduğunu da anlatan Bezci, ek yatırımlarla alanın tam bir Kongre ve Fuar Havzası haline dönüşeceğini açıkladı.

“Yapacağımız Kongre ve Fuar Havzası Ankara’nın fuar alanı ihtiyacına hizmet etmesinin yanı sıra 365 gün 24 saat hizmet veren yani 24 saat ‘yaşayan’ bir sergi alanı da olacak. Burada sektörlere göre ayrılmış sergi alanlarında ürünler, sürekli sergilenecek. Söz konusu alanda ayrıca bir de Ticaret ve Sanayi Müzesi yapılacak. Ankaralı küçük esnaf ve sanatkarların dükkanlarının da yer alacağı bölgede rekreasyon alanları ve otel de bulunacak.”dedi

Yenimahalle belediye Başkanı  Fethi Yaşar ise Sitelerde 43 yılı geçen biri olarak sitelerle ilgili tüm  duygu düşünce ve görüşlerini aktardı.Daha önce siteler için yaptıkları çalışmaları da anlatan  Belediye Başkanı  Fethi Yaşar Sitelerde üreticilerle satıcıları ayırmak gerektiğini , satıcıların üreticileri , zaman zamanda üreticilerin satıcıları fırsatçılıkla bezdirdiğini ifade etti. Bu gün sitelerde satyılan mobilyanın % 40 ının  dışarıdan geldiğini ve siteler mobilyası olarak satıldığını ifade eden Başkan Fethi Yaşar, Siteler için “ Hasta komada,bir an önce hasta ile ilgilenilmeli ve ona cansuyu verilmelidir. Zamanında 10-15 bin sigortalı  çalışan varken  şimdilerde bu sayının 3-5 bin e düştüğünü ve  bu rakamın 50 binlere çıkması gerektiğini anlattı.

Haber : Beril Çuhadaroğlu / Ankara

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler