Avrupa Ligi finali nefes kesti

Avrupa Ligi finali nefes kesti

Finalde Olympique Marsilya'yı 3-0 mağlup eden Atletico Madrid, UEFA Avrupa Ligi olarak organize edilen Avrupa'nın 2 numaralı kupasını 3. kez müzesine götürdü.

Atletico Madrid'in Arjantinli teknik direktörü Diego Simeone, aldığı 4 maçlık ceza nedeniyle final karşılaşmasını tribünden takip etti. 

Avrupa Ligi finalinde karşı karşıya gelen Atletico Madrid ile Olympique Marsilya takımlarının toplam futbolcu değeri 824 milyon 550 bin avro olarak dikkati çekti. 

Marsilya ve Atletico Madrid, Avrupa kupalarında 3. kez karşı karşıya geldi. İki takım, daha önce 2008-2009 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında karşı karşıya geldi. Tarafların ilk maçında, Javier Aguirre'nin teknik direktörlüğünü yaptığı Atletico Madrid, Eric Gerets'in çalıştırdığı Marsilya'yı 2-1 yendi. Gruptaki ikinci karşılaşma ise golsüz sona erdi.

Stade de Lyon'daki karşılaşmada Atletico Madrid golü erken buldu. Karşılaşmanın 21. dakikasında Marsilya kalecisi Steve Mandanda'nın Anguissa'ya verdiği pasta seken topu kapan Gabi, Antoine Griezmann'a pası verdi. İspanyol forvet karşı karşıya kaldığı pozisyonda attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın 32. dakikasında sakatlanan Dimitri Payet, gözyaşlarıyla oyuna veda ederek yerini Maxime Lopez'e bıraktı. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca ilk yarı 1-0 Madrid ekibinin üstünlüğü ile sona erdi. 

Atletico Madrid ikinci yarıya da golle başladı. 49. dakikada Antoine Griezmann, bir kez daha sahneye çıkarak skoru 2-0 yaptı. Marsilya 80. dakikada farkı 1'e indirmeye çok yaklaştı. Ceza sahası içine yapılan ortaya penaltı noktasından çok iyi yükselen Kostas Mitroglou'nun kafa vuruşunda top direkten döndü. Dev finalde son sözü 89. dakikada Gabi söyledi. 34 yaşındaki yıldız oyuncuattığı goller skoru 3-0 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Atletico Madrid, dev finalde Marsilya'yı 3-0 mağlup ederek Avrupa'nın 2 numaralı kupasını 3. kez müzesine götürdü. 

Kupanın sahibi olan Atletico Madrid, İspanya ligini ilk 4'te bitirmeyi garantilediği için gelecek sezon Avrupa Ligi şampiyonu kontenjanından UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını, UEFA ülke sıralamasında 5. olan Fransa'da ligi 3. bitiren takım elde edecek.

ATLETİCO 3. KEZ KUPANIN SAHİBİ 
Atletico Madrid, daha önce UEFA Kupası, 9 sezondur da UEFA Avrupa Ligi olarak düzenlenen kupayı, 3. kez müzesine götürdü.

İspanyol temsilcisi, 1962 Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 2010 ve 2012 UEFA Avrupa Ligi'nden sonra tarihindeki 4. Avrupa kupasını kazandı.

Fransız kulüpleri, UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 5. finalden de eli boş döndü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler