Avrupa rüyasında son nokta

Avrupa rüyasında son nokta

Millilerimiz ilk maçta 3-0 yenildikleri Hırvatistan ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak Avrupa rüyasına son noktayı koydu.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak play-off biletini alan A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası elemelerinde son 5 organizasyonun en kötü performansını sergiledi. İstanbul'daki ilk maçı 3-0 kaybeden milli takım, deplasmandaki rövanş maçında Hırvatistan ile 0-0 berabere kalarak, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazanamadı.

Karşılaşmanın 6. dakikasında, Selçuk İnan'ın ceza sahası dışından yaptığı vuruşu direkten döndü. Pozisyonun devamında Kazım topla buluştu ancak vuruşunda kaleci Pletikosa yüzde yüzlük bir golü çıkardı. Pozisyonun devamında Caner orta sahada rakibine yaptığı müdahale sonrası sarı kartla cezalandırıldı.

Karşılaşmanın 18. dadikasında, Sol kanatta Caner topla buluşmak isterken Vida'nın çok sert bir müdahalesiyle yerde kaldı ve Vida bu hareketi sonrası sarı kart gördü.

Karşılaşmanın 22. dakikasında, Serkan Balcı rakibine yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü.
Karşılaşmanın 45. dakikasında, Egemen ve Mandzukic ceza sahası içinde birbirleriyle girdikleri mücadele sonrası sarı kartla cezalandırıldılar.

Karşılaşmanın 59. dakikasında, Hamit Altıntop, Modric'e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Karşılaşmanın 81. dakikasında, Selçuk İnan düdükten sonra topa vurduğu için sarı kart gördü.

HIRVATİSTAN:0 - TÜRKİYE:0

STAT: Stadion Maksimir
HAKEMLER: Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia, Bertino Cunha Miranda, Ricardo Jorge Ferraira Santos  (Portekiz)

HIRVATİSTAN: Pletikosa, Vida, Schildenfeld, Simuniç, Pranjiç, Srna, Modriç, Vukojeviç  (Dk. 88 Da Silva ?), Rakitiç, Oliç  (Dk. 62 Perisiç ), Mandzukiç  (Dk. 78. Jelaviç )
TÜRKİYE: Sinan, Serkan, Egemen, Ömer, İsmail, Hamit Altıntop, Selçuk Şahin, Selçuk İnan, Caner  (Dk. 36 Gökhan Töre ), Umut  (Dk. 71 Halil  ), Kazım
SARI KARTLAR: Dk. 5 Caner, Dk. 23 Serkan, Dk. 45 1 Egemen, Dk. 59 Hamit, Dk. 81 Selçuk İnan (Türkiye), Dk. 15 Vida, Dk. 45 1 Mandzukiç (Hırvatistan)

HİDDİNK GÖREVİ BIRAKTI

Milli Takımımızın, Hırvatistan'a elenerek Avrupa Şampiyonası'na katılamaması nedeniyle teknik direktör Guus Hiddink ile yollar ayrılacak. Hollandalı teknik adam Hırvatistan maçı sonrasında yaptığı açıklamada görevi bırakacağını açık bir şekilde dile getirdi ve "Gelecekte takımın başında olamamam yüksek bir ihitimal" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu, yarın veya en geç perşembe günü bir toplantı gerçekleştirerek Hollandalı teknik adamın sözleşmesini feshedecek.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler