Avrupa'nın en büyüğü Portekiz

Avrupa'nın en büyüğü Portekiz

Avrupa'nın en büyüğü belli oldu. Finalde Fransa'yı uzatmalar sonunda 1-0 yenen Portekiz, tarihinde ilk kupasını kazandı. Ronaldo'nun 25. dakikada sakatlandığı finalde gol 108. dakikada Eder'den gedl.

Avrupa Şampiyonası finali öncesinde Stade de France'ta güve baskını vardı. Maç öncesinde stadın her yeri güveler tarafından adeta ele geçirildi. Oyuncular ısırnırken ve maçta zor anlar yaşadı. Farnsa'nın favori olarak çıktığı maç bir şokla başladı. 10. dakikada Payet'in darbesiyle sakatlanan Ronaldo, uzun süre denemesine rağmen oyuna devam edemedi ve gözyaşları içinde yerini Quaresma'ya bıraktı. 

Oyun da bundan sonra Fransa'nın kontrolüne geçti. 10. dakikada Payet'in soldan ceza sahasına ortasında savunmanın arkasına sarkan Griezmann, topa düzgün bir kafa vuruşu yaptı. Kaleci Patricio ağlara gitmekte olan topu son anda kornere tokatladı. 34. dakikada Payet'in pasıyla topla buluşan Sissoko, şık bir çalımla rakibini geçerek önünü boşalttı. Fransız futbolcunun sert şutunda kaleci Patricio sağına uzanarak topu kurtardı. Portekiz savunması kaleciden dönen topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

İkinic yarıda da Fransa'nın üstünlüğü vardı ancak yeterince pozisyon bulamadılar, Sadece Giroud'la gole yaklaşan ev sahibi karşısında  84. dakikada Portekiz gole yaklaştı. Nani'nin ortasını Lloris tokatladı, Quaresma'nın rövaşatası da başarılı kalecide kaldı. 

Maçın en kritik anı 92. dakikada yaşandı. Gignac'ın Pepe'yi nefis bir hareketle çalımladıktan soınra yaptığı vuruş direkten döndü ve maç uzadı. 

Uzatmada maçı penaltılara götürmeyi planlayan Ronaldosuz Portekiz, 108. dakikada öne geçti. Ederzceza sahssı dışında topa buluştu ve nefis bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 

Kalan dakikalarda gol olmadı ve Portekiz tarihinde ilk kez Avrupa şamopiyonu olmayı başardı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler