Avrupa'nın şampiyonu Real Madrid - İZLE

Avrupa'nın şampiyonu Real Madrid - İZLE

Avrupa'nın en büyüğü Arda'nın takımı Atletico'yu dramatik bir maçta uzatmalar sonunda 4-1'le geçen Real Madrid oldu. 12 yıl sonra Kupa 1'e uzanan Real, 10. kez Avrupa'nın en büyüğü oldu.

Şampiyonlar Ligi finalinde milli futbolcu Arda Turan, sakatlığı nedeniyle Atletico Madrid'in kadrosunda yer almadı. Final öncesinde iki takımda da sakatlık sorunu yaşayan futbolcular bulunurken, Lizbon'daki maça yetiştirilemeyen tek isim Atletico Madridli Arda Turan oldu. 

Atletico Madrid'de Diego Costa ilk 11'de bulunurken, Real Madrid'de de Cristiano Ronaldo ve Benzema ilk 11'de, Pepe ise yedekte yer aldı. Bu maçta Real'in en büyük eksiği orta sahadaki dinamo Xabi Alonso'nun cezalı olmasıydı. 

Lizbon'daki Luz Stadı'nda oynanan maçın başında Atletico her zamanki gibi alan daraltıp rakibinin hızlı adamlarına fırsat vermemek için sürekli ikili ve üçlü sıkıştırma yaptı. Atletico'yu şok eden olay 9. dakikada gerçekleşti ve sezonun flaş ismi Diego Costa sakatlanarak yerini Adrian'a bıraktı. Bu değişiklik kupa finali tarihinde en erken 3. değişiklik olarak kayıtlara geçti. Daha önce 1985'te Heysel'de oynanan meşhur finalde Liverpoolu Lawrenson 3. yerini Gillespie'ye bırakarak bu alandaki rekorun sahibi olmuştu.

Bu değişikliğin ardından kendi yarı alanında alarak fırsat kollayan Atletico karşısında Real sadece Di Maria'nın hızlı çıkışlarıyla etkili olmaya çalıştı. Kırmızı mavili takımın ilk yarıdaki tek atağında Bale, çok net bir fırsatı kullanamadı. Beyaz Şimşeklerin başka da etkili bir atağı olmadı. 

Hiç açık vermeyen takım yapısıyla La Liga şampiyonluğunu alan ve Şampiyonlar Ligi finaline kadar gelen Atletico yine bir kafa golüyle ilk yarıyı önde tamamladı. 37. dakikada ceza sahasına yapılan ortada Casillas'ın inanılmaz bir şekilde boşa çıkmasının ardından Godin'in kafa vuruşu ağlara gitti ve Atletico 1-0 öne geçti. Uruguaylı yıldız, Barcelona maçının ardından çok önemli bir gol daha atmış oldu. Ayrıca Atletico son 9 golünden 5'ni de kafayla atmış oldu böylece...

İkinci yarıda Real Madrid'in tüm çabasına rağman Atletico Madrid, hiç açık vermeden kalesini savundu, oyunun belli bölümlerinde de rakip kalede tehilikeli ataklar geliştirmeyi başardı. İkinci yarıda da en net fırsatını Bale ile yakalayan Real Galli'nin kötü vuruşuyla beraberlik fırsatını kaçırdı. 

Atletico kutlamalar için hazırlanırken, büyük bir şok yaşadı. 75. dakikadan sonra oyunu tamamen rakip yarı alana yıkan defalarca korner kullanan Real, 90+3'te hayati bir gol buldu. Modric'in kullandığı kornerde Bayern'i yıkan adam Ramos yine sahneye çıktı ve skora beraberliği getiren kafa golünü atarak maçı uzatmaya taşıdı. 

Uzatmada da Real Madrid oyunun hakimi durumundaydı. İlk 15 dakikada golü bulamasa da 108. dakikada maçın Real adına yıldızı olan Di Maria'nın sürüklediği atakta Courtıois'dan dönen topu kafayla ağlara gönderen günün şanssız ismi Bale, Real'i öne geçiren golü attı. 

118. dakikada işi bitiren isim sonradan oyuna giren Marcelo oldu. Ceza sahası dışından sert bir şut atan Brezilyalı takımını rahatlattı. Skoru getiren gol ise Ronaldo'nın penaltısıyla geldi ve kupaya uzanan Real 4-1'le maçı kazandı.

Son olarak 2002'de Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Real Madrid, tam 12 yıl sonra yine Avrupa'nın en büyüğü oldu ve 10. kez bu mutluluğu yaşadı. 

MAÇIN ÖZETİ VE GOLLER


Real Madrid 4-1 Atletico Madrid - HD - 3RBY.NET paylaşan: 3rby

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler