Ayağına dolanan çıpa ipi ölümünü getirdi

Ayağına dolanan çıpa ipi ölümünü getirdi

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde meydana gelen olayda yüzme eğitmeni boğularak can verdi.

Kocaeli’nin Gölcük İlçesinde, önceki akşam balık tutmak amacıyla denize açılan 6 kişinin bulunduğu fiberglas sandalın Kavaklı açıklarında alabora olması sonucu 13 yaşındaki Hasan Fatihoğlu ile birlikte denizde kaybolan 48 yaşındaki Deniz Astsubayı Selçuk Korkmazoğlu’nun, ayağına çıpa ipinin dolanması nedeniyle boğulduğu anlaşıldı.

Donanma Komutanlığı Yıldızlar Suüstü Eğitim Komutanlığında görevli Deniz Astsubayı 44 yaşındaki Selçuk Korkmazoğlu’yla birlikte alabora olan teknede bulunan ve kurtarılan oğlu Uğur (21), babasının sürekli batıp çıkarken “Ayağıma ip dolandı” diye bağırdığını söyledi.

Korkmazoğlu’nun cesedi, yaklaşık 5 saat süren çalışmalar sonucu gece yarısına doğru ayağına sandalın çıpası dolanmış halde bulundu. Hemen yakınında da Hasan Fatihoğlu’nun cesedi bulunarak, Donanma Komutanlığı’na ait rıhtımda karaya çıkarıldı. Arama çalışmalarını baştan sona izleyen astsubay arkadaşları, “Ayağına çıpa ipi dolanmasaydı, birçok kişiyi böyle durumlarda tek başına kurtarabilecek düzeyde iyi bir yüzücüydü” dediler. Korkmazoğlu ve oğlu Uğur, Murat Ellibeş (36) ve oğlu Furkan (10), Ahmet Fatihoğlu (45) ve oğlu Hasan’ın bulunduğu sandal devrilince tekne sahibi, başka bir sandalla suya batanların yardımına koşmuş, ancak Selçuk Korkmazoğlu ile Hasan Fatihoğlu sularda kaybolmuştu.

kaynak: hurriyet.com.tr (Soner Gülezer/DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler