Ayağına taş bağlayıp nehre atmışlar

Ayağına taş bağlayıp nehre atmışlar

Edirne’de 8 yıldır kayıp olan kız çocuğunu ayağına taş bağlayarak Meriç Nehri’ne attıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

2005 yılından beri kayıp olan Ebru Koç isimli kızın, cinayete kurban gittiği iddia edildi. Polis, öldürülüp beline taş bağlanarak Meriç Nehrine atıldığı öne sürülen genç kızın cesedine ulaşmak için arama çalışması yaptı.

2005 yılı Ocak ayında "okula gidiyorum" diye evden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Ebru Koç’un cinayete kurban gittiği ileri sürüldü. Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 11 Ocak 2005 tarihinden bu yana haber alınamayan Ebru Koç ile ilgili dosyayı yeniden açtı. Özel bir ekip kuran Asayiş Şubesi, kaybolduğunda 16 yaşında olan Ebru Koç’un o dönemki telefon görüşmelerini Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan (TİB) aldı. Genç kızın çok sık görüşme yaptığı S.A., gözaltına alındı.
 
"EBRU'YU BEKÇİ ÖLDÜRDÜ"
 
Emniyetteki sorgusunda genç kızla bir süre sevgili olduğunu söyleyen S. A., Ebru Koç’un bir bekçi tarafından öldürülerek nehre atıldığını iddia etti. S.A., ifadesinde, “Ebru ile o gün Meriç Nehri kenarında buluştuk. Bu sırada oralarda dolaşan bir bekçi, bizi görüp yanına çağırdı. Bizi gördüğünü söyledi ve kimlik bilgilerimizi, telefonlarımızı aldı. Elinde silah olduğu için korkup dediklerini yaptık. Bir gün sonra beni arayarak ‘kız arkadaşını da al, aynı yere gel’ dedi. Ben de Ebru’yu alarak yanına gittim. Kız arkadaşımla birlikte olmak istediğini söyledi. Bu sırada aramızda tartışma çıktı ve boğuşma sırasında elindeki silah patladı ve Ebru karnından vurularak öldü. Beni de kimseye söylememem için silahla tehdit etti. Cesedi yok etmek için yardım etmemi istedi. Beraber üzerindeki kıyafetleri çıkardıktan sonra ayaklarına taş bağlayarak Meriç Nehrine attık. Kimseye korkumdan bir şey diyemedim” dedi.
 
Polis ekipleri S.A.’nın ifadesi üzerine Edirne Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nda bekçi olarak çalıştığı belirlenen evli ve 2 çocuk babası F.K.’yı da gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen şüpheli, Ebru Koç’u da tanımadığını ileri sürdü.
 
ARAMALARDAN SONUÇ ÇIKMADI
 
Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından Meriç Nehrinin Yunanistan Sınırı’ndaki Kazanova mevkiine getirilen S.A., burada Ebru Koç’un nehre atıldığını ileri sürdüğü noktayı gösterdi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği'ne bağlı dalgıç polisler, nehirde inceleme yaptı. Tüm aramalara rağmen bir cesede rastlanmadı.
 
Emniyet Müdürlüğü’nde 2 gün gözaltında kaldıktan sonra işlemleri tamamlanan F.K. ile S. A. ise, Edirne Adliyesi'ne sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler