'Ayahuasca çayı' nedir?

'Ayahuasca çayı' nedir?

Son günlerin gözde doğal çayı ile ilgili bilinmeyenler...

Yüksek enerjili, kutsal ve bereketli topraklara sahip Güney Amerika’nın bağrından her derde iyi gelen, hastalıkları iyileştiren ya da hayatın sırrını çözmenizi sağlayan 5 kutsal bitkiden biri olan Ayahuasca Çayı ya da 'San Pedro' (Wachuma) denilen bitki ile ilgili olarak;

Arjantin, Bolivya, Peru, Ekvador ve Şili’de yetişen San Pedro (Ayahuasca), uzun süre kaynatılıp içilince rüyadaymış hissiyatını takip eden güçlü vizyonlar görülmesini sağlayan efsanevi, kutsal bir kaktüs. İlk içildiğinde hafif bir mide bulantısı ardından yorgunlukla kendini belli eden ve insanı doğayla, kökleriyle bütünleştiren gündüz ayinlerinde kullanılan bu içeceğin etkisi 12 saat civarı sürüyor ve bölgede ayinlerde kullanımının 2.000 yıl geriye giden bir geçmişi var.

Her ne kadar kıtadaki İspanyol istilası sırasında kullanımı yasaklanmaya çalışılsa da bunun pek başarılı olamadığını kaktüsün yaygın kullanılan ismini elinde cennetin anahtarını tutan bir aziz olan ‘San Pedro’dan almasından anlayabiliriz. Dekoratif olarak da kullanılan Wachuma kaktüsüne bu azizin isminin verilmesinin sebebi çeşitli iyileştirme ayinlerinde bu kutsal bitkiyi kaynatıp içenlerin dünyada cennet hissiyatı yaşamasıdır.

BİR BAŞKA DEĞERLENDİRME

"Ayahuasca, şamanlar tarafından, ayinlerde kullanılan bir bitki çayıdır. LSD’nin daha etkili versiyonu olarak adlandırabileceğimiz DMT maddesini içeren kargı kamışı bitkisiyle MAOI inhibitörü içeren üzerlik tohumu karıştırılarak elde edilir. Yapımı ve kullanımı hiçbir yasal sorun teşkil etmemektedir. Fazla doz ölümcül derecede zehirlidir. Herhangi bir bağımlılığı yoktur. Kullandıktan sonra olduğunuz yere yatar, gözlerinizi kapatır ve halisünasyonlar görmeye başlarsınız. 15-20 dakikalık bu halüsinasyon süreci size saatler sürüyormuş gibi gelir. Öncelikle korkularınızla yüzleşirsiniz. Cehennemi yaşarsınız. Ölümü yaşarsınız. Ölmeden ölürsünüz. Sonrasında ise huzur başlar, yeniden doğarsınız. Cennettesinizdir. Dünyanın en mutlu insanısınızdır, her şeyden arınmış, ölümü yaşamış ve yeniden doğmuşsunuzdur. 

Kargı kamışı, ney yapımında kullanılmaktadır. Mevlana’nın kargı kamışıyla fazlasıyla haşır neşir olduğu bilinmektedir. Yazdığı bazı eserlerde kargı kamışından söz eder. Ölmeden önce ölümü tatmayı ve vahdete ulaşmayı anlatır. Mevlana’nın DMT içeren kargı kamışı kullanmış olması çok yüksek bir ihtimaldir.

Aynı şekilde, Musa’nın tanrıdan on emiri aldığı rivayet edilen mağarada da DMT maddesi içeren bitkilerin varlığı tespit edilmiştir. 

Tamamen DMT halüsinasyonlarından oluşan Enter The Void filmi ve bir kızılderili kabilesinde geçen, ayahuasca kullanımını ve halüsinasyonlarını anlatan Blueberry filmi bahsi geçen “kafanın” en iyi anlatıldığı filmlerdir.

Ayahuasca çayının yapımı için kullanılabilecek bir çok bitki vardır ve bir çoğu Türkiye’de yetişmektedir. Nasıl yapıldığını ve nasıl kullanılacağını internette araştırarak bulabilirsiniz. Deneyip denememek size kalmış. Şimdiden afiyet olsun." (Kaynak: http://burakilhan.tumblr.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler