'Ayakkabı kutusunun yanı sıra banyo kesesine de para konmuş'

'Ayakkabı kutusunun yanı sıra banyo kesesine de para konmuş'

Yol­suz­luk ve rüş­vet ope­ras­yo­nu kap­sa­mın­da evin­de ara­ma ya­pı­lan Halk Ban­ka­sı es­ki Ge­nel Mü­dü­rü Sü­ley­man As­la­n'ın sa­de­ce 'a­yak­ka­bı ku­tu­su­na­' de­ğil 'ban­yo lif­le­ri­ne­' de pa­ra sak­la­dı­ğı iddia edildi.

17 Aralık yolsuzluk operasyonu sırasında Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde ele geçirilen paralarla ilgili farklı bir detay daha ortaya çıktı. ‘Ayakkabı kutusu’nun yanı sıra banyoda ‘kese’ yaparken kullanılan ‘liflerin’ içinde de para bulunduğu öne sürüldü.

BUGÜN GAZETESİNDE YER ALAN HABER ŞÖYLE:
As­la­n’­ın evin­de­ki po­lis ara­ma­sı sı­ra­sın­da “a­yak­ka­bı ku­tu­su­” için­de ele ge­çen pa­ra­lar ope­ras­yo­nun ade­ta sem­bo­lü ol­muş­tu. An­cak TMK 10. mad­de ile gö­rev­li İs­tan­bul Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğı­’n­da­ki ope­ras­yon sı­ra­sın­da po­lis ka­me­ra­sı ta­ra­fın­dan çe­ki­len gö­rün­tü­le­rin in­ce­le­me­sin­de “a­yak­ka­bı ku­tu­la­rı­nı­n” ya­nı sı­ra ban­yo­da “ke­se­” ya­par­ken kul­la­nı­lan “lif­le­ri­n” için­de de do­lar­lar çık­tı­ğı tes­pit edil­di. Ban­yo­da­ki sa­rı ve ma­vi renk­li el şek­lin­de­ki lif­le­rin için­den do­lar­la­rın çık­ma­sı­na ait gö­rün­tü­ler tu­tu­nak­la­ra yan­sı­dı.

BİRKAÇ KURUŞ BELLİ OLDU
Yi­ne bu ope­ras­yon kap­sa­mın­da şüp­he­li­ler­de ele ge­çi­ri­len ve tu­ta­nak­la­ra ge­çen pa­ra mik­ta­rı da net­lik ka­zan­dı. Tu­ta­nak­la­ra Halk Ban­ka­sı es­ki Ge­nel Mü­dü­rü Sü­ley­man As­la­n’­ın evin­den 2 mil­yon 445 bin do­lar, 950 bin İn­gi­liz Ster­li­ni ile 520 bin TL çık­tı­ğı be­lir­len­di. Es­ki İçiş­le­ri Ba­ka­nı Mu­am­mer Gü­le­r’­in oğ­lu Ba­rış Gü­le­r’­in evin­den ise 93 bin do­lar, 325 bin eu­ro, 395 bin TL çık­tı­ğı tu­ta­nak­la­ra yan­sı­dı.

CHP li­de­ri Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu ta­ra­fın­dan ya­yın­la­nan din­le­me ta­pe­sin­de, Ba­rış Gü­le­r’­in bu pa­ra­ya iliş­kin ope­ras­yo­nun ya­pıl­dı­ğı sı­ra­da ken­di­si­ni ara­yan ba­ba­sının, “Ne ka­dar pa­ra var oğ­lu­m” so­ru­su­na “Birkaç ku­ruş va­r” de­di­ği or­ta­ya çık­mış­tı.

RIZA SARRAF'IN AJANDASINDAKİ IBAN'LAR İNCELENİYOR
Rüş­vet ve yol­suz­luk ope­ras­yo­nun­da tu­tuk­la­nan İran­lı işa­da­mı Rı­za Sar­ra­f’­ın ajan­da­sın­da önem­li not­lar ve IBAN nu­ma­ra­la­rı yer al­dı­ğı öğ­re­nil­di. Ad ve so­yad­la­rı­nın ye­ri­ne baş harf­le­ri olan isim­le­rin kar­şı­sın­da IBAN nu­ma­ra­la­rı yer alan ajan­dada, ki­şi­le­rin kim ol­duk­la­rı­nın tes­pit edil­me­si için ban­ka­lar­la ya­pı­lan ya­zış­ma­lar sü­rü­yor.

TELEFONLA VE SİMT KARTLARINI ALDILAR
Yol­suz­luk ope­ras­yo­nun­da gö­zal­tı­na alı­nan ve tu­tuk­suz yar­gı­lan­mak üze­re ise ser­best ka­lan şüp­he­li­ler el ko­nu­lan eş­ya­la­rı­nı tes­lim al­mak için so­ruş­tur­ma sav­cı­la­rı­na baş­vur­ma­ya baş­la­dı. Ge­çen haf­ta içer­sin­de Çev­re ve  Şe­hir­ci­lik es­ki Ba­ka­nı Er­do­ğan Bay­rak­ta­r’­ın oğ­lu Oğuz Bay­rak­tar ile işa­da­mı Ali  Ağa­oğ­lu avu­kat­la­rı İs­tan­bul Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğı­’na git­ti. Bay­rak­tar  ve Ağa­oğ­lu­’nun ara­la­rın­da bu­lun­du­ğu 22 şüp­he­li ope­ras­yon­da el ko­nu­lan cep te­le­fon­la­rı ve SİM kart­la­rı­nı tes­lim al­dı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler