Ayakta yolcu bileti 1 sterlin!

Ayakta yolcu bileti 1 sterlin!

Emniyet kemeri gereksiz. O’Leary'den tartışma yaratacak açıklama.

Ucuz maliyetli havayolu işletmeciliği denildiğinde ilk akla gelen havayolu olan RyanAir’in aykırı CEO’su Michael O’Leary, emniyet kemerlerinin gereksiz olduğunu iddia etti. İniş - kalkış sırasında ve uçuş sırasında oluşacak türbülans durumlarında takılması zorunlu olan emniyet kemerlerinin kaza anında hiç bir işe yaramadığını öne süren O’Leary, “ Emniyet kemeri takmanın zorunlu olmasına anlam veremiyorum. Böyle bir uygulama yersiz ve gereksiz” dedi.

Uzun süredir uçaklarda ayakta yolcu taşımak istediğini ısrarla dile getiren O’Leary’nin bu açıklamalarıyla ayakta yolcu taşıma fikrinin alt yapısını hazırladığı kaydedilirken, ünlü CEO açıklamalarında ilginç detaylara yer verdi. Özellikle düşük fiyatlı uçuşları tercih eden öğrenci ve ucuz tatilciler için ayakta seyahat uygulamasını başlatmak istediklerini kaydeden O’Leary, ayakta seyahatin bilet ücretini ise Avrupa destinasyonları için 1 sterlin (2,8 TL) olarak belirledi. Uçağın son 10 sırasındaki koltuğunu sökerek yolcuların seyahatlerini ayakta sürdürmelerini sağlamak istediğini kaydeden O’Leary, “ Yolcular uçuş sırasında belirli yerlere tutunarak uçuşlarını güvenli şekilde gerçekleştirecekler. Normal koltuları 25 sterlıne, ayakta yolculuk için biletleri 1 sterline satarsak ilk satılan bilet ayakta yolculuk için satılan bilet olacaktır” dedi.
 
O’Leary, ayakta seyahat yapılan uçuşları türbülanslı bölgeler dışında güvenli uçuş güzergahlarında yapacaklarını bildirdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler