Ayda 30 bin liraya profesör unvanı!

Ayda 30 bin liraya profesör unvanı!

YÖK’ü hack’leyerek binlerce belgeyi ele geçirdiğini savunan RedHack adlı hacker grubu dün itibarıyla 25 belge yayımladı.

Ellerinde sadece soruşturma belgeleri olmadığını, bazı ihbar mektupları da ele geçirdiklerini açıklayan RedHack gurubu, bunları zamanla yayınlayacaklarını duyurdu. RedHack 2 örnek ihbar mektubunu yayınladı. Bir akademisyen imzalı ihbar mektubundaki iddiaya göre, bir doçent para karşılığı profesör unvanı aldı. İddiaya göre, Doç. E.A. hiç Kars Üniversitesi’ne gitmedi, İstanbul’da özel bir hastanede ayda 100 bin TL maaşla çalışıyor. Dilekçede, E.A.’nin Kars Üniversitesi rektörüne ayda 30 bin TL verdiği ve hiç üniversiteye gitmeden bu yolla “prof” ünvanı aldığı iddiası yer alıyor.

KAYIP PROMOSYON PARASI
 
Yine RedHack’in yayınladığı belgelere göre, Sakarya Üniversitesi’nde 1.6 milyon TL’lik promosyon parası ortadan kayboldu. Konuyla ilgili dava açılırken, ambar memuru Rasim U. tutuklanarak hapse atıldı. Savcılığın ‘1.6 milyon ile ilgili kasten idari soruşturma açmayarak zamanaşımına neden olan rektör hakkında görevi kötüye kullanmaktan işlem yapmasını’ istediği YÖK, bu konuda bir işlem yapmadı.
 
Tutuklu Rasim U. konu hakkında YÖK’e cezaevinden başvurarak, gerekli soruşturmanın yapılmasını istedi. Rasim U.’nun dilekçesinde ayrıca, böyle bir soruşturmaya üç kişilik bir kurulun karar verebileceği, ancak kendisine gönderilen belgelerde böyle bir kurula rastlanmadığı belirtilerek, rektörün görevi kötüye kullandığı öne sürüldü. Rasim U.’nun 13 yıl hapis cezasına çarptırıldığı dönemin gazetelerinde yer alıyor. Ancak rektörün soruşturulduğuna ya da soruşturma açtığına dair bir bilgi bulunmuyor.
 
BAŞÖRTÜSÜ İDDİASI
 
Diğer bir ihbar mektubunda da Trakya Üniversitesi’nde görev yapan bir yüksekokul müdürünün YÖK’e yazdığı yazıya yer veriliyor. YÖK’e gönderilen yazı özetle şöyle: “Maliye öğrencisi Elif K.’nın babası Metin K. tarafından kızının Başakşehir Belediyesi’nde kabul edilen stajının başörtülü olduğu gerekçesiyle üniversite tarafından engellendiği iddialarını hayretle okuduk. Yıl içinde staj aşamasına gelen öğrencilerimize sırayla staj ayarlanmaktadır. Burada staj için 2 öğrenci belirlenmiş ancak her ikisinin de aynı dönemde staj yapmak istemesi sorun oluşturmuştur. Başı açık Gamze isimli öğrenci ile başı kapalı Elif isimli öğrencimizin kavga etmeleri üzerine başka yerlerde staj yapmaları önerilmiştir. İkisi de stajlarını tamamlamıştır. Elif K. gerçek dışı beyanlarda bulunarak bizi son derece üzmüş yaralamıştır.”
 
VATAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler