Aydın Menderes vefat etti

Aydın Menderes vefat etti

Atatürk Hastanesi'nde tedavi gören Aydın Menderes yaşamını yitirdi.

Bir döneme damgasını vuran eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu olan Aydın Menderes de uzun yıllar siyasetin değişik kademelerinde bulunmuş, milletvekilliği yapmıştı.

Ankara Atatürk Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi gören Menderes, 65 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Menderes için yarın Ankara'da Pazar günü de İstanbul Fatih Camii'nde tören düzenlenecek.

BAŞBAKAN DA KATILACAK
Aydın Menderes, anne ve babasının mezarının bulunduğu Edirnekapı'daki anıt mezara defnedilecek.

Aydın Menderes için pazar günü İstanbul Fatih Camii'nde yapılacak törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bildirildi.

SİYASETE 1970'TE GİRDİ
Ankara Kolejini bitirdikten sonra yüksek ögrenimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde tamamlayan Menderes, siyasete 1970 yılında Aydın'da Demokratik Partinin İl Başkanı olarak girdi. 1977 yılında Adalet Partisi Konya Milletvekili ve 1978 yılında aynı partinin Genel İdare Kurulu Üyesi oldu. 12 Eylül sonrasında 10 yıl siyasetten yasaklılar kapsamında yer aldı. 1993 yılında kurucusu olduğu Büyük Değişim Partisi Genel Başkanlığı'na seçildi. 1994 yılında bu partinin birleşmesiyle Demokrat Parti Genel Başkanı oldu.

2002'DE BIRAKTI
1995 yılında Refah Partisi'nden İstanbul Milletvekili oldu. 1996 yılında aynı partinin Genel Başkan Yardımcılığı'na getirildi. 1999 yılında Fazilet Partisi'nde İstanbul Milletvekili oldu. Aynı yıl Fazilet Partisi'nden istifa etti. 3 Kasım 2002 tarihinde DYP'den Aydın Milletvekili adayı oldu. Fakat, DYP 3 Kasım 2002 seçimlerinde barajı aşamayınca seçilemedi ve siyaseti bıraktı.

Geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan Menderes bağışıklık sistemindeki sorunlar nedeniyle uzun süredir tedavi altında olduğu hastanede yaşamını yitirdiği bildirildi.

Aydın Menderes, anne ve babasının mezarının bulunduğu Edirnekapı'daki anıt mezara defnedilecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler