Ayıp oluyor başkan!

"Ayıp" oluyor başkan!

Osman Canbaz, yaşanılan olayları kamuoyuna aktarırken sürekli kendisini "haklı", eleştirileri de "yanlı" buluyor... Ama...

Osman Canbaz... Ak Parti Merkez İl Genel Meclis Üyesi... Aynı zamanda İl Genel Meclisi Başkanı... Ve devamında KUZKA (Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı) Yönetim Kurulu Üyesi.

Son günlerde kendisi ile ilgili çıkan bir haber Başkan Canbaz'ı hayli öfkelendirmişe benziyor. Doğruyol gazetesinde İrfan Hoşafçı imzasıyla yeralan bir haberde KUZKA'nın Kurşunlu'daki toplantısına katılmayan (birinci bölüme) Osman Canbaz kastedilerek "Sayın Valim ellerinden tutun götürün" cümlesi bardağın taşmasına neden olmuştu!

Başkan Canbaz geçtiğimiz günlerde Meclis'te yaptığı konuşmada haberi yapan İrfan Hoşafçı'yı hedef alan sözlerinin dışında "toplantının KUZKA tarafından erkene alınması nedeniyle" (karatekin gazetesi) ifadesini kullanarak başta meclis üyeleri olmak üzere kamuoyunu yanıltmıştır.

GERÇEKLER AÇIK VE NET ORTADA

Sözcü18 Haber Merkezinin yaptığı araştırmaya göre, KUZKA'nın Kurşunlu'da 1 Kasım 2011 Salı günü yapılan toplantının gündemi, kuruluşun Ekim ayı toplantısında alınan karar doğrultusunda gerçekleşti.

Ancak; Bilindiği gibi İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantıları da 1 Kasım Salı günü başladı. Haliyle İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, meclis başkanlığı görevinden dolayı il genel meclisi toplantısının saat 10.00'da başlayan toplantısına katıldı ve görevini yerine getirdi!

Burada önemli bir ayrıntıyı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz: İl Genel Meclisi'nde "Başkan Vekili" olarak belirlenmiş isim var: Hasan Bozkuş!

Başkan Canbaz, şayet istemiş olsaydı 1 Kasım 2011 Salı günü yapılan İl Genel Meclisi toplantısına katılmaz, toplantıya "başkanlık" etmesi için Hasan Bozkuş'u görevlendirebilirdi.

Böylelikle KUZKA'nın Çankırı'nın ev sahipliğinde Kurşunlu Termal Otel'de gerçekleştirilen toplantısının sabahki oturumunda da yerini alırdı!

PEKİ NEDEN SABAHKİ OTURUMDA YER ALMADI!

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz'ın Karatekin gazetesinde yer alan ve Meclis'te kendisinin ifade ettiği belirtilen "toplantının KUZKA tarafından erkene alınması nedeniyle" cümlesi "gerçeği" yansıtmıyor.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin eldeki verilere göre Osman Canbaz'ı Kurşunlu'da gerçekleştirilen toplantıya götürmeyen neden olarak sadece ve sadece "başkanlık ödeneği" kalıyor!

Mevcut bilgileri ortaya koyduğumuzda, karşımıza "Osman Canbaz, başkanlık ettiği il genel meclisi toplantısına katılmamış olsaydı 300 tl'yi alamayacaktı" cümlesi çıkıyor!

Ancak bu kadar iddialı bir kanaate de ulaşmakla Osman Canbaz'a da haksızlık etme düşüncesinde asla olmayız. Lakin  İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz yine aynı gazetede yeralan cümleleriyle, "Hepimiz bu memleketi birbirimiz kadar seviyoruz. Kimse, kimseden daha fazla sevmiyor. Biz bu memleket için üzerimize düşen fedakârlığı yapmaya hazırız. Tarih sayfalarına yanlış not düşülüyor. Tarihin ve kamuoyunun şunu bilmesini istiyorum. Biz özel işlerimizi bir kenara bırakarak, makamımızın sorumluluğunu yerine getirme gayreti içerisindeyiz” demesi karşısında "basın emekçisi" olarak sessiz kalmamız da beklenmemeli!

Gerçekten "tarih sayfalarına yanlış not düşülüyor" (!)

Ancak bu yanlışı "basın" yapmıyor... Ve bu yanlışı da bizatihi sayın Osman Canbaz "hiçbir şekilde özeleştiri yapmamakla, sürekli olarak olayları çarpıtanın 'basın' olduğunu ifade etmekle" hız kesmeden yapmaya devam ediyor... Hal böyle olunca bizlere de "Ayıp oluyor Başkan" demek düşüyor...

SON BİLGİ

KUZKA'nın 5 Aralık 2011 Pazartesi günü Kastamonu - Daday İksir Resort Town'da yapılan toplantısına Osman Canbaz katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler