Aylin Nazlıaka kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi

Aylin Nazlıaka kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke CHP’li Aylin Nazlıaka’nın disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurdu. Böke “Aylin Nazlıaka tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edildi” dedi.

Nazlıaka için alınan kararı CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke açıkladı.

Böke, “Nazlıaka’nın ihraç istemi gerekçesi nedir?” sorusuna, ”Ek yorum yapmam parti irsadesine saygısızlık olur. Yaptığım açıklamanın ötesinde birşey söylemem doğru olmaz” diye yanıt verdi.

ATATÜRK PORTRESİ SKANDALIYLA İSMİ ANILMIŞTI
Aylin Nazlıaka’nın ismison olarak CHP’li bir MYK üyesinin “odasındaki Atatürk portresini indirmesi” skandalında geçmişti.CHP’de yaklaşık 45 gün önce Aylin Nazlıaka’nın TBMM kulisinde, aralarında İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin de olduğu bir ortamda, bir vekilin odasındaki Atatürk portresini indirdiğine yönelik iddiasıyla birlikte tartışma başlamıştı. Üç milletvekilinden oluşan muhakkik heyette yer alan milletvekilleri Engin Özkoç, Rıza Yalçınkaya ve Haydar Akar incelemeyi tamamlayarak 6 sayfalık bir rapor oluşturmuştu.

Muhakkik heyet olayda adı geçen vekilleri dinledi. Nazlıaka, muhakkik heyete “İspiyoncu pozisyonuna düşmek istemem” diyerek isim vermemiş diğer isimler de konuyu Nazlıaka’dan öğrendiklerini bizzat tanıklıklarının olmadığını söylemişlerdi.

NAZLIAKA’DAN İLK AÇIKLAMA: MÜCADELEM SÜRECEK
Öte yandan suçlamaların odağındaki Nazlıaka konuyla ilgili açıklama yaptı. Nazlıaka “Makamlar mevkiler gelir geçer onurlu duruşları ise tarih yazar. Atatürk değerleri ve devrimleri için verdiğim mücadele son nefesine kadar sürecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler