AYM'den Erdoğan'a yanıt

AYM'den Erdoğan'a yanıt

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan: AYM'nin verdiği kararlar herkesi ve tüm kurumları bağlar.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ‘AYM’ye Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Konferansı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AYM kararına ilişkin yaptığı “Kararı tanımıyorum saygı da duymuyorum” açıklamasına isim vermeden cevap veren Arslan “AYM’nin verdiği kararlar herkesi ve tüm kurumları bağlar” dedi.

Arslan konuşmasında, “Konu da zaman da manidar değil. Konferansın konusu yıllar önce belirlendi. Zamanı da aylar önce belirlendi” hatırlatmasını yaparak başladı.

Anayasa Mahkemesi’nin bireysel başvurulara yönelik kararlarının ardından yapılan eleştirileri değerlendiren Arslan şunları söyledi:

Yargıçlar kutsal varlıklar değildir. Mahkeme kararları eleştirilebilir eleştirilmelidir de. Biz de bu nedenle kararlarımıza yönelik her türlü eleştiriye saygı duyuyoruz.

Ancak hayali diyaloglar üreterek talimatla karar veriyormuşuz gibi ithamları da kınıyorum.

Bugün alkışlayanlar tabir yerindeyse lanetleyebiliyor.

Hatta bazı kişiler verilen kararı alkışlayabiliyor ancak daha sonra aynı kişiler aynı hakimlerin verdiği kararı ‘skandal’ olarak niteleyebiliyor.

Verdiğimiz kararlara göre varlığımız hatırlayanlar değişse de biz hep buradaydık ve burada olmaya devam edeceğiz.

Kınayanın kınaması da övenini övgüsü de AYM’yi etkilemez.

Biz işimizi yapıyoruz. Bireysel başvuruda başvuranın kimliğine de bakmıyoruz."

AYNI DAKİLALARDA BOZDAĞ DA KONUŞTU
Arslan konferasta konuşurken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’da Yüce  Mahkeme’yi eleştirdi. Bozdağ “Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili AYM kararının anayasa ve yasayı ihlal olduğu açıktır. Cumhurbaşkanı’nın AYM kararını eleştirmesi demokratik bir haktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler