AYTAÇ işçilerinin sorunları masada!

AYTAÇ işçilerinin sorunları masada!

Çerkeş - AYTAÇ'da iş bırakma eylemi 52. gününü tamamlarken...

Çerkeş - AYTAÇ'da çalışanların sürdürdüğü 'iş bırakma' eylemi 52'nci gününü tamamlarken, yeni bir gelişme yaşandı.
 
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre dün Çerkeş'de gerçekleştirilen ve YİMBAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar'ın da katıldığı toplantıda bazı adımlar atıldı.
 
Toplantıya Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Aslan ile Öz Gıda-İş Sendikası Başkanı Mehmet Şahin ve bazı sendika yöneticileri ile birlikte Dursun Uyar ve kurmaylarının ortaklaşa gerçekleştirdikleri toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.
 
SENDİKA: ÖNCE İŞTEN ÇIKARTILANLARIN HAKLARI
Yapılan toplantıda Sendika temsilcilerinin önerileri ile işverenin teklifleri karşılıklı masaya yatırıldı ve genel bir değerlendirme yapıldı. Edinilen bilgilere göre işçilerin eylemlerini sürdürmeleri halinde işverenin fabrikayı kapatma durumu halen geçerli.
 
YİMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar'ın sendika başkanlarına sunduğu bir diğer teklif de; Fabrikanın kırmızı et bölümü çalışsın ve sağladığı kârı işçi alacağı olarak ivedilikle ödesin. Bununla birlikte sahip olduğumuz gayrimenkullerin bir kısmı satışa sunulsun ve oradan gelen para ile alacaklar süratle sıfırlansın.
 
İşverenin bu teklifi karşısında sendika yönetiminin; Daha önce de benzer sözler verilmiş ancak uygulanmamıştı. Bu kez işveren ve sendika temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulsun ve bu komisyon yapılacak satışları hızlandırsın. Bununla birlikte elde edilecek gelir de öncelikli olarak iş akitleri feshedilenlerin kıdem tazminatı ve diğer haklarının ödenmesine ayrılsın.
 
BAKAN ÇELİK'LE GÖRÜŞME PERŞEMBE GÜNÜ
Yapılan ikili görüşmeler sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le işveren ve sendika temsilcilerinin katılacağı toplantı gündeme geldi. Bakanlık yetkilileriyle yapılan görüşme trafiği sonrası perşembe günü öğleden sonra Ankara'da Bakan Çelik'in de katılacağı bir randevu sağlandı.
 
Gözler şimdi yarın Bakan Çelik'in de katılacağı toplantıya çevrildi.
 
BEYAZ ET BÖLÜMÜ KAPATILDI
Öte yandan AYTAÇ'ın Çerkeş'deki tesislerinde hizmet veren 'Beyaz Et' bölümünün 21 Haziran 2013 tarihi itibariyle kapatıldığı ve bu bölümde çalışan 232 işçinin iş akitlerinin feshedildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler