AYTAÇ işçisi için umut ışığı

AYTAÇ işçisi için umut ışığı

Kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olan AYTAÇ için yeni bir umut ışığı doğdu.

İçinde bulunduğu borç batağı nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan YİMPAŞ Holding'e ait Çerkeş - AYTAÇ tesisleri için yeni bir umut ışığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili olarak ilk bilgileri dün AK Parti Çankırı milletvekili İdris Şahin Çerkeş'te yapılan açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada vermiş 'Çerkeş'te Birşey değişecek herşey değişecek' demiş ve "AYTAÇ'da yaşanan yeni gelişmeler hem çalışanı hem de bölgeyi mutlu edecek" diyerek borç batağı içerisinde bulunması nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan fabrikada yaklaşık 400 işçinin işine de son verilmişti.

YENİ ORTAKLAR GÜNDEMDE
Yaşanılan bu gelişmelerle beraber AYTAÇ'ın içinde bulunduğu darboğaza çözüm arayışları da hızla devam etti. Konu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kadar ulaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le birlikte Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı devreye girdi. Yapılan çok sayıda toplantı ve görüşme sonrasında ülkenin önemli sanayicilerinden Ülker Grubu ile ülkede yaklaşık 3000 şubesi bulunan BİM'in AYTAÇ'a ortak olması gündeme geldi.

Edinilen bilgilere göre Başbakan Erdoğan'ın her iki grubu AYTAÇ'a eşit düzeyde ortak olmaya ikna ettiği ve bu teklifin YİMPAŞ Holding Başkanı Dursun Uyar'a iletildiği, Uyar'ın da teklife olumlu yanıt verdiği öğrenildi.

Ülker ve BİM grubu yetkililerinin hafta başında AYTAÇ'da incelemelerde bulunacağı, bu amaçla 'iş bırakma eylemi'nin sürdürüldüğü tesislerde işçi sendikasından izin alınarak yaklaşık 15 dolayında temizlik elemanının bugünden itibaren çalıştırılarak fabrikadaki dağınıklığın ortadan kaldırılmasının hedeflendiği de gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler